Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord – Thorsten Larsson

Thorsten Larsson, Söderbärke, har avlidit vid en ålder av 97 år.

Annons

Thorsten Larsson var född i Hemshyttan och bodde som barn och ungdom i Torrbo, Norsäng och Söräng, innan han gifte sig med Ingegerd 1946 och hyrde en lägenhet i Arken i Nor.

Thorsten Larsson. Bild: Privat

1956 byggde de sig en villa på Vårvägen i centrala Söderbärke, där de sedan bodde större delen av livet och fostrade fyra barn. På ålderns höst bodde de i Ludvika och den sista tiden på Hedgården i Söderbärke.

Efter några kortare arbeten som bland annat chaufför och butiksbiträde i unga år fick Thorsten Larsson efter inkallelse under andra världskriget jobb som lantbrevbärare på linjen Korsheden-Larsbo-Vibberbo, med flera platser i Söderbärkes omnejd. En tjänst som han innehade i närmare 40 år.

Thorsten Larsson blev tidigt politiskt aktiv i SSU. Han var i många år ordförande i Söderbärke arbetarekommun och hade omfattande kommunala engagemang, bland annat som ordförande i kommunfullmäktige och barnavårdsnämnden. Han var även ordförande i stiftelsen Bärkehem och en av de drivande i byggandet av lägenheter i Söderbärke, liksom av ålderdomshemmet Hedgården, där han till sist fick sluta sina dagar.

Efter kommunsammanslagningen med Smedjebacken 1974 blev Thorsten Larsson ordförande i Smedjebackens kommunfullmäktige, vice ordförande i kommunstyrelsen, ledamot av Polisstyrelsen, med flera kommunala uppdrag.

Thorsten Larsson var mycket aktiv i Söderbärke Folkets Hus och Folkets Park och för sitt mångåriga arbete där erhöll han år 1993 Smedjebackens kommuns kulturpris. Han var en tid även ordförande i Söderbärke PRO-förening.

Thorsten Larsson sörjes närmast av hustrun Ingegerd, barnen Hans, Karin och Anki med familjer; sju barnbarn och åtta barnbarnsbarn.

Hans Larsson

Annons