Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik var en levnadsglad person

Som tidigare meddelats har Erik Hjelm, Norberg, avlidit 93 år gammal. Närmast sörjande är makan Ingrid och barnen Inger, Eva, Ulla och Lars- Erik.

Annons

Erik Hjelm var en levnadsglad person som många minns med ett leende. Som kusiner till Erik kunde vi alltid glädjas åt att träffas. Särskilt att få besöka Ingrid och Erik i Munkgruvan som under 60 år blev en samlingsplats för den egna stora familjen, släkt och vänner.

Erik var mycket mån om sin nära och kära, var vetgirig om hur alla han träffade mådde. Denna önskan om att människor han mötte skulle ha det bra kopplades också till ett politiskt engagemang inom det socialdemokratiska partiet med tunga kommunala  förtroendeuppdrag i Norberg. Strävan efter rättvisa och solidaritet var något som fanns med sedan uppväxten i gruvarbetarfamiljen i Klackberg. Budskapet från Spelet om Norbergsstrejken om betydelsen av sammanhållning och att ställa upp för varandra var något som Erik levde upp till.

Just att ställa upp fick han ofta praktisera i sitt intresse för idrott, inte i första hand som utövare av idrott men som en kraft som ständigt fanns där för att organisera och möjliggöra andras idrottande. Isar skulle skottas, skidor vallas, priset till tävlingar tiggas ihop, barn skjutsas.

Annars hade fritiden en stark inriktning mot det som fanns i naturen. Fiske i en klass för sig men också bär- och svampplockning. Till Eriks lycka hörde att detta intresse i hög grad gick i arv till barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Många i den yngre generationen Hjelm såg nog Erik väl så mycket som en kompis, inte minst när det talades om det senaste fiskafänget.

Vi har haft så mycket roligt tillsammans. Skämt, sång och musik var alltid närvarande när vi i kusinkretsen träffades. Nu saknas oss Erik men en ännu starkare känsla är tacksamheten över att ha haft en kusin som Erik som vi tyckte så mycket om.

Annons