Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen var nummer ett för Ove Ljunggren

Annons

Ove Ljunggren finns inte längre bland oss. En kämpe har lämnat jordelivet.

In i det sista kämpade han mot sjukdomen för att få vara tillsammans med sin närmaste i Sundbo. Ett ställe han och hustrun Britt-Marie tillsammans byggde och älskade att vistas i. Närheten till naturen, sjön och IOGT-NTO:s sommarhem gjorde att han trivdes där.

För de flesta är Ove synonymt med Västanfors IF och då bandyn. Men även IOGT-NTO betydde mycket för honom, och sitt största intresse där hade han i föreningens sommarhem i Sundbo.

Ove har mer eller mindre vuxit upp på Västanfors IP. Redan i mycket unga år var han med pappa Ville Ljunggren nere på IP. Pappa Ville var en stor eldsjäl och låg bakom mycket när det gällde bandyn. Ove följde sedan i pappas fotspår och jobbade med hela sitt hjärta för Västanfors bandy.

Oves aktiva bandybana började i pojklaget för att sedan fortsätta upp i juniorlaget. Där spelade han centerhalv som det då hette. Efter junioråldern blev det lumpen och jobb på pappas bensinmack "Nynäsmacken" vilket gjorde att tiden inte räckte till. Många var de som blev besvikna när Ove lade klubban på hyllan för han hade en härlig bollkänsla.

Ett av de största bandyminnena för Ove var när han som 12-åring fick följa med och se SM-finalen på Stadion mellan VIF och Örebro. Ett annat stort minne var när VIF för första gången besegrade Kalix på bortaplan.

Det mest negativa minnet var nog semifinalförlusten hemma mot Ljusdal. Ett minne som dock säkerligen låg till grund för att det blev konstis på IP.

Under 25 år jobbade Ove på VIF:s kansli där han organiserade resor för lagen, kallade domare till matcher med mera. Men det allra viktigaste var jobbet med att få in pengar

till verksamheten, något som Ove verkligen lade ned massor med tid för.

Vi vet att Ove fick uppleva mycket inom VIF och att han själv gav föreningen oerhört mycket. Det tomrum han lämnar i de två föreningar som han var mest aktiv i är inte enkelt att fylla, men givetvis är det i den här stunden av mindre betydelse. Utan våra tankar går nu till hustrun Britt-Marie och barnen Lasse och Anna-Karin som har mist en kär make och far. Även om VIF och bandyn betydde mycket för Ove så var familjen alltid nummer ett.

Vi minns Ove och hans livsgärning med glädje och tackar honom för alla de insatser han gjort till glädje för så många.

Kjell Rosendahl och Bosse Axelsson

Annons