Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl-Georg hade mycket kunskap och gott minne

Bruksmusei Vänner har fått sorg. Karl-Georg Hjulström avled nära 91 år gammal.

Annons
Till Minne. Karl-Georg Hjulström har avlidit, nära 91 år gammal.

Karl-Georg har deltagit aktivt på museet sedan starten 1993 och även i förarbetet till flytten till gamla brandstationen. Intresset för Fagersta och speciellt bruket redan från ungdomen innebar att han omsorgsfullt arkiverade tidningsurklipp och foton med anknytning till Fagersta.

Genom sitt arbete på brukets mekaniska verkstad framför allt som specialist på vågar, dess montering, justering och reparation inom koncernens bruk och gruvor fick han stor kontaktyta. Hans intresse för industrihistoria och för människor jämte hans goda minne gjorde honom till en levande uppslagsbok.

Det var så enkelt att fråga Karl-Georg och om han inte genast hade svaret kunde han i sitt klipparkiv gräva fram det och dessutom komma med värdefulla tilläggsupplysningar.

Karl-Georg hade också andra intressen. I ungdomen var han en skicklig simmare och han dokumenterade också simklubbens och annan idrottshistoria. Jazzmusik var ett stort intresse och även musikhistoria knuten till Fagersta. Han var dessutom mycket aktiv i hembygdsföreningen.

Allt detta gjorde att han i samband med sin 90-årsdag välförtjänt tilldelades Bruksmusei Vänners kulturstipendium.

Saknaden efter Karl-Georgs vänskap, kunnande och tjänstvillighet blir stor. Med tacksamhet bevarar vi hans minne.

Annons