Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Kent Carlsson

Till minne av Kent Carlsson

Annons

Min kamrat Kent Carlsson, som jag lärde känna på vår gemensamma arbetsplats hos Bergslagens Stålservice.

Första mötet var på en anställningsintervju på kontoret i Norberg där han sökte en tjänst och hade sin hustru Maria med sig under mötet. Det var inte svårt att föreslå honom till vår nya medarbetare.

Kents inträde i företaget förändrade min tillvaro till det allra bästa, hans breda kunnande och ansvar för sina uppgifter medförde att bolagets teknik utvecklades, även till nya områden, som han dessutom självständigt genomförde.

Det var inte enbart på det tekniska planet som Kent var framgångsrik, även så ifrågasatte han vår organisation i Sydafrika, han sa klart och tydligt till mig, att så här kan ni inte fortsätta att driva er verksamhet. Han tog själv det tunga ansvaret och redde ut situationen på ett berömvärt sätt.

Det finns många exempel på lyckade utförda prestationer, dessutom fanns och finns ettflertal duktiga, kunniga medarbetare som Kent samarbetade med på företaget. De tillsammans skapade en atmosfär för framgång som utvecklade företaget.

Kent blev respekterad, aktad i serviceverksamhet, hos många tillverkare av stål. Verksamheten i Pittsburgh skapade relationer som senare har varit värdefulla för företaget. Glädjande, när våra kunder specifikt efterfrågade hans deltagande.

Att få samarbeta med honom gav mig lugn o ro, samt att vi dessutom utveckladekamratskap, där vi också hade framtida uppslag för gemensam utveckling, av eventuella privata projekt.

Vi hade så mycket ogjort. Vem skall jag nu vända mig till ?

Jag saknar Kent, och kommer att ha honom i minnet som en sann vän kamratlig och en mycket trivsam person.

En vacker minnesstund i Karbennings kyrka var ett sista avsked men också ett bevis på den stora vänkretsen som han och Maria har skapat. Sorgligt är att Kent o Maria nu inte kan dela vardagen i Klangbo.

Mina tankar riktas till Kents familj.

Kurt Lennartsson

Annons