Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd med ridläger fick rätt

En mamma som var missnöjd med ett ridläger som arrangerats, får pengarna tillbaka.

Annons

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, har gett en förälder rätt efter att hon klagat på ett ridläger i Skinnskatteberg.

Företaget Lösa tyglar arrangerade ett ridläger som kvinnan och dottern deltog i. Enligt kvinnan blev de tillsagda att lämna lägret för att personkemin inte fungerade medan företaget menar att de själva valde att avbryta.

Anmälaren ville ha tillbaka 4 000 kronor, hela dotterns lägeravgift, något som Lösa tyglar inte ansåg att det fanns skäl till. Däremot fick mamman tillbaka hela avgiften. Dottern erbjöds ett tillgodokvitto för de dagar hon inte utnyttjade.

Helena Norrby på Lösa tyglar svarar i ett mejl till FP att det är första gången hon haft en större tvist med en gäst och att hon välkomnat prövningen.

Då det marknadsförts som ett familjeläger menar ARN att en förutsättning borde vara att kvinnan och dottern deltog ihop. Bland annat därför menar ARN att kundens önskan ska bifallas.

”Vi kommer med anledning av beslutet att förtydliga vår överenskommelse med våra gäster avseende det ansvar som finns för alla som deltar i vår verksamhet vad gäller djurskyddsfrågor och säkerhetstänk och inte minst informera än bättre angående etik inom hästhållning och hästhantering”, skriver Helena Norrby till Fagersta-Posten.

Annons