Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missnöjd över Mitt Hjärtas stafettläkare

Emina Efendic fick inte hämta ut sonens medicin på apoteket då läkaren hade skrivit ut fel. Nu har Emina fått nog av familjeläkarmottagningen.

För ett tag sedan fick Eminas son, Edin 9 år, ögonproblem. Efter ett besök på Mitt hjärtas familjeläkarmottagning, ordinerades ögondroppar och receptfri allergimedicin. Något som förvånade Emina då sonen inte har några dokumenterade allergier.

– Distriktsjuksköterskan sa att han var pollenallergiker, berättar hon.

Edin fick plötslig magvärk. En ny tid bokades hos familjeläkarmottagningen. Då bestämde en läkare att Edin skulle få en receptbelagd allergimedicin i stället. Men när Emina skulle hämta ut den, sa apoteket nej.

– De berättade att tabletterna var för barn som är 13 år och äldre, säger Emina.

Sonens ögonproblem återstod och familjen åkte till Avestas akumottagning. Där blev bedömningen en helt annan.

– Där upptäcker läkaren att det är en ögoninflammation och att magonten var på grund av allergimedicinen, säger Emina.

Det är inte första gången som hon, i misstro till familjeläkarmottagningen, åker in till Avesta under jourtiden.

– När min dotter var fem år hade hon hög feber och ont i öronen. Då sa de i Fagersta att det såg bra ut i öron och hals. Då åkte vi till Avesta och där skrev de genast ut antibiotika, berättar Emina.

Hon tycker att problemet ligger i kompetens och kontinuitet. Att det är svårt att få en fast läkare i Fagersta.

– Man får berätta samma sak om och om igen, och ibland förstår man inte ens vad de säger. De misstänker och skriver ut tabletter utan att göra grundliga undersökningar, fortsätter hon.

Att ta beslutet att kontakta Fagersta-Posten var inte givet, men hon fick stöd hos vänner och arbetskamrater som tycker som hon.

– Det var mycket bättre när det drevs av landstinget, i dag är det en katastrof, säger Emina.

Sedan tre år tillbaka har landstinget avtal med Avesta och Köpings lasarett som innebär att invånare i norra länsdelen kan åka till deras jourmottagningar på kvällar och helger. Och Emina menar att personalen i Avesta berättat att många Fagerstabor väljer jourtiderna framför Fagerstas familjemottagning.

–I Avesta tar de emot en på ett vänligt sätt. Det är tur att vi kan åka dit, annars vet jag inte hur vi skulle klara oss, säger Emina.

Monica Brahn är avdelningschef för Avestas akut. Hon kan intyga att det är många Fagerstabor som kommer under jourtiderna.

– Det är många Fagerstabor som kommer hit men jag vet inte om det beror på att de är missnöjda med läkarna i Fagersta, säger hon.