Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks för många brott efter biljakt

Två unga män voltade ned på järnvägen i torsdags. Nu är de misstänkta för en lång rad brott.

Fagersta/Smedjebacken. Det var i torsdags strax innan klockan 17 som en biljakt slutade med en trafikolycka strax utanför Vad.

Två unga män satt i bilen och de skadades allvarligt. För den ene var tillståndet livshotande. Han fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala för en akut operation.

Båda männen, som är skrivna i Gävleborgs län, överlevde olyckan. Det bekräftar förundersökningsledaren Mats Danielsson vid Ludvikapolisen.

Nu är männen misstänkta för en rad brott. Bilen de färdades i är rapporterad stulen i Gävle. Det finns också misstankar om grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik, brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen.

Inne i bilen fanns en burk pepparspray och en av männen hade en kniv på sig vid olyckstillfället.

Det är Ludvikapolisen som utreder händelsen, eftersom olyckan inträffade i det polisområdet.

– Jag har tagit bilen i beslag för en teknisk undersökning och det har gjorts en ytterligare platsundersökning. Nu ska vi bilda oss en uppfattning om allt det här och avvakta analyser, säger Mats Danielsson.

Biljakten inleddes sedan en privatperson i Fagerstaområdet ringt till polisen efter misstanke om att föraren körde påverkad.