Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mord i centrala Västerås – en person anhållen

Artikel 1 av 12
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

En man i 20-årsåldern har gripits och sitter anhållen misstänkt för mord eller dråp på en 30-årig man. Grannar: "Det är fasansfullt, det som skett".

Annons

Från livesändningen:

Polisen om utredningen:

Polisen fick klockan 08.40 på söndagsmorgonen in ett tips om en man som låg i ett trapphus på Östermalmsgatan i Västerås. Minst fem polispatruller kallades omedelbart till platsen tillsammans med ambulans.

När polisen kom fram hittade de en död man och kunde efter en stund gripa en misstänkt. Ambulansen kunde återgå, men fler polispatruller tillstötte.

Polisen spärrade av ett stort område kring den aktuella adressen omgående efter larmet.

– Vi har en person gripen, misstänkt för mord eller dråp, säger Anders Hedström, presstalesman för Västmanlandspolisen och fortsätter:

– Den döde har skador som gör att vi misstänker brott.

Inledningsvis var polisen mycket sparsam med detaljer om den döde eftersom hans anhöriga inte kunde nås under förmiddagen. Vid 14.30-tiden på söndagen hade de anhöriga kunnat nås och polisen kunde bekräfta att den döde är en 30-årig man.

Den misstänkte är en man i 20-årsåldern.

Det är ännu inte känt exakt när det misstänkta brottet kan ha skett och hur länge kroppen kan ha legat på platsen.

Polisen har kallat in extra personal och har under söndagen spärrat av ett större område kring den aktuella adressen. Hundpatruller söker i området. Polisens tekniker är också på plats och arbetar i och kring den aktuella adressen. Avspärrningarna omfattar även parkeringsplatser invid huset.

Det är ännu okänt vilka fynd som kan ha gjorts.

Polisen har dragit igång en omfattande insats för att hitta vittnen som kan ha sett eller hört något av betydelse för utredningen:

– Vi genomför dörrknackning och kommer att genomföra dörrknackning i området, säger Anders Hedström.

Jourhavande åklagare har vid lunchtid fattat beslut om att anhålla den misstänkte mannen, misstankarna gäller mord eller dråp.

VLT har varit i kontakt med ett antal boende i den aktuella trappuppgången, men ingen säger sig vare sig ha hört eller sett något.I stället beskriver de boende samstämmigt att det är ett lugnt område som bebos av en blandning av barnfamiljer och äldre människor.

– Det är fasansfullt det som skett, men jag har inte lagt märke till något förrän polisen ringde på dörren, säger en av de boende.

Däremot syns tydliga spår efter mordet i trapphuset med blodstänk och handavtryck.