Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mord på man i 30-årsåldern – en anhållen

Artikel 1 av 8
Yxmord i Hallstahammar
Visa alla artiklar

En avliden man i 30-årsåldern har hittats i en lägenhet i Hallstahammar. En man i 30-årsåldern har anhållits i sin frånvaro misstänkt för mord.

Annons

Det var bekanta som anträffade mannen vid 20-tiden under onsdagskvällen och kontaktade polisen, det skriver polisen på sin hemsida.

Polisen gjorde bedömningen när mannen hittades att det inte gick att utesluta brott och har därför inlett en förundersökningen gällande mord alternativt dråp.

– Vi måste gå varsamt fram i alla dödsfall. Det här handlar om en försiktighetsåtgärd för att se till att vi får reda på vad som har hänt, säger Mikael Hedström, presstalesperson för polisen i region Mitt.

Man i 30-årsåldern anhållen i sin frånvaro

Förundersökningen leds av kammaråklagare Carl-Johan Norström som har anhållit en man i 30-årsåldern i sin frånvaro skäligen misstänkt för mord.

Anledningen till att åklagaren misstänker brottet är skadorna den avlidnes kropp hade samt omständigheter i bostaden.

Den avlidne mannen hittades i sin egen lägenhet som har spärrats av och polisens tekniker genomför en brottsplatsundersökning.

Hur jobbar polisen vidare i ärendet?

– Vi kommer att kartlägga den här personen och avvaktar teknikernas utredning. Vi knackar även dörr och hör efter med grannar om de har hört eller sett något utöver det vanliga, säger Mikael Hedström.

Anhöriga till den avlidne mannen ska vara underrättade.

För prenumeranter och Pluskunder:

Grannar chockade över misstänkta mordet: "Usch, det känns verkligen inte bra"

Misstänkta mordet i Hallstahammar: ”Intensivt spaningsarbete pågår”

En man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i Hallstahammar på onsdagskvällen. Polisen misstänker mord alternativt dråp.
Lägenheten som mannen hittades i har spärrats av och polisens tekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning.