Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt Hjärta-chef slår bort vårdkritik

Socialstyrelsen menar att bristerna på Bergslagssjukhuset är allvarliga. Verksamhetschefen tycker dock att det inte är ”jättemärkvärdiga saker”.

Fagersta/Norberg. Mitt Hjärta kritiseras på tre punkter som gäller utskrivningen av patienter. Dessutom får familjeläkarmottagningen på Bergslagssjukhuset och Norbergs kommun krav på att förbättra avvikelsehanteringen.

Det var i våras som Socialstyrelsen gjorde tillsyn av äldreomsorgen i Fagersta och upptäckte flera brister hos olika vårdgivare. Nu ställer Socialstyrelsen krav på vårdgivarna, där dessa har till november på sig att åtgärda bristerna.

Det är Mitt Hjärta på Bergslagssjukhuset, som får mest kritik. Det handlar då främst om rutiner vid utskrivning av patienter, där informationen om deras tillstånd och behov varit dålig. Det har hänt att uppgifter om patienters tillstånd varit felaktiga vid utskrivning och att vårdplanen inte varit uppdaterad.

Monica Burman är verksamhetschef på Mitt Hjärta i Fagersta. Hon tycker inte att kritiken är speciellt anmärkningsvärd.

–Jag tycker inte att det handlar om jättemärkvärdiga saker. Det här är ju självklara saker som vi gör hela tiden och som kanske har fallerat i något fall.

Om det är så självklara saker, hur kan detta hända då?

–Det kan naturligtvis hända, misstag händer och det kan vara ett administrativt misstag, säger Monica Burman.

Läs mer i onsdagens tidning.