Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mohammad Rajabi lämnade DNA-spår när han mördade pappan i sängen i sommarstugan

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Åklagarnas bevisning mot mordmisstänkta Johanna Möller och Mohammad Rajabi är stark och omfattande. DNA-spår fanns efter Rajabi på Möllers mördade far. Vittnen såg också två personer köra in vid infarten till Granliden vid tidpunkten för mordet och mordförsöket.

När den historiska rättegången hålls mot mordåtalade Johanna Möller och Mohammad Rajabi kommer en omfattande bevisning att presenteras under de 23 avsatta rättegångsdagarna. 500 förhör har totalt genomförts i utredningen.

Det som kan fälla Johanna Möller, som förnekat all inblandning i morden, är bland annat före detta pojkvännen Mohammad Rajabis erkännande och hans berättelse om vad som hände under mordkvällen.

I den tekniska bevisningen har topsningar av Johanna Möllers mördade far, visat spår av DNA från två olika personer. Det ena är mordoffrets eget DNA, det andra tillhör Mohammad Rajabi.

Även Rajabis skor har kunnat bindas till brottsplatsen vid Granliden. Blod från den mördade 68-åringen har också hittats på höger framdörr i den orange/röda SUV som paret färdades i till sommarstugan.

Mohammad Rajabi har i polisförhör berättat att Johanna Möller körde honom till sommarstugan och att hon gav honom en kniv för att utföra dådet. Vittnen skall också ha sett suven med två personer i köra in vid infarten sommarstugan vid Granliden vid tidpunkten för mordet. Ett annat vittne har också i förhör berättat att Johanna Möllers bil inte stod vid hemmet på kvällen den 3 augusti när mordet och mordförsöket begicks.

Möller och Rajabi greps första gången den 16 augusti 2016. Johanna Möller var då på väg till Arlanda för att åka till Thailand med sina barn. Inte långt ifrån Arlanda greps även Mohammad. Efter att ha suttit anhållna släpptes paret i brist på bevis men polisen fortsatte då att spana på det dåvarande kärleksparet genom bland annat telefonavlyssning. Telefon- och sms-trafiken mellan Johanna Möller och hennes barn samt Möller och hennes före detta älskare, har visat att Johanna Möller bett om alibi för mordet i sommarstugan. Den mordmisstänkta kvinnan har också uppmanat en av sina döttrar att misstänkliggöra en annan person för mordförsöket på modern.

När det gäller mordvapnet har Mohammad Rajabi sagt till polisen att han lagt kniven i en påse och slängt denna i en å. Mordvapnet har dock inte återfunnits.

Avspärrningarna vid sommarstugan i Granliden kommer att behållas fram tills domen vinner laga kraft.