Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkta 41-åringen nekas öppna HVB-hem i Kungsör

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Innan mordet och mordförsöket på 41-åringens föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga, ansökte kvinnan om att få starta ett HVB-hem i Kungsör. Nu får hon avslag på ansökan. Anledningen: verksamheten hade ingen lokal.

I slutet av april ansökte 41-åringen om att få starta ett HVB-hem i Kungsör. Kvinnan har tidigare drivit HVB-hem men tvingats stänga dem då de drivits utan giltigt tillstånd. Dessutom anklagades hon för att ha tvingat till sig sex av de boende på ett av hemmen hon drivit. Under tiden hon har suttit häktad har IVO - inspektionen för vård och omsorg - tagit ställning till hennes ansökan om att få öppna ett nytt HVB-hem på Drottninggatan i Kungsör.

Målgruppen skulle vara pojkar i åldern 14 till 18 år som söker asyl eller som beviljats uppehållstillstånd. Men IVO avslår ansökan eftersom företaget inte lyckats visa att de har tillgång till några lokaler. Hyresavtalet som bifogats ansökan är inte undertecknat, varken av hyresgäst eller hyresvärd. Därav har IVO inte undersökt någon annan av aspekterna i ansökan, eftersom en lokal är grundstenen i verksamheten.

41-åringens företag har fått möjlighet att yttra sig om de uppgifter som kommit från fastighetsägaren men inte gjort det, något som antagligen kan förklaras av det faktum att kvinnan varit i polisförvar de senaste månaderna.