Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion som stöder barncancerfonden

Den som kan tänka sig att gå, lunka eller löpa i förmån för Barncancerfonden ska bege sig till Västanfors hembygdsgård på lördag för att ge sitt bidrag till cancerforskning.

Annons
Startpunkt. På lördag samlas det in pengar till barncancerfonden genom ett lopp som sträcker sig från hembygdsgården i Västanfors till Eskilns motionsspår. Foto: Arkiv

På lördag anordnas loppet Run of hope i hela landet. Det är en del i Barncanderfondens insamling där alla pengar oavkortat går till Barncancerfonden. Organisationen bekämpar barncancer och stödjer drabbade barn, ungdomar och deras familjer.

Arrangören av evenemanget är Jens Andersson som tidigare har arrangerat Juljoggen i Fagersta.

– Jag gillar ju sånt här. Att man gör något roligt som är välgörande. Ha lite kul under tiden, säger Jens Andersson, arrangör av Run of hope.

Pengarna för loppet går oavkortat till Barncancerfonden där målet är att nå 5000 kronor.

– Det är en bit kvar att närma sig 5000 kronor. Men man kan anmäla sig ända fram till starten. Man kan ju ta en promenad runt hembygdsgården om det är så att man inte vill springa men ändå ge sitt bidrag, säger Jens Andersson.

Sträckan går från starten vid Västanfors hembygdsgård, till Eskilns motionsspår och ett eller två varv runt sjön och tillbaka. Sträckan är mellan fem och sju kilometer lång. Det är ingen åldersgräns för att kunna delta i loppet och hur snabbt man tar sig fram är upp till var och en.

Annons