Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hål i vägen hotade Power Meet

Strax före starten på Power Meet, när bilarna redan börjat anlända, påbörjades ett vägarbete på Hammarbybron. Ett akut sådant.

Annons
Köerna kring vägarbetet innehöll en hel del tidiga Power Meet-besökare.

Power Meet-veckan är en av de intensivare trafikveckorna på Hammarbybron. Vägen är en del cruisingsträckan och många av de bilar som ska till marknaden på Johannisberg eller Mälarcampingen tar vägen över bron.

Klockan fyra, tidigt på tisdagsmorgonen var Kent Andersson ute och kapade några träd som störde trafiken vid Hammarbybron. Han upptäckte då ett hål i vägbanan.

- Själva hålet var stort som en handboll. Sedan kollade jag hur djupt det var och mätte det till ungefär 1,60 meter djupt. Hela tumstocken gick ner, säger Kent Andersson.

Han spärrade genast av vägen och ringde till Peab som fick rycka ut. Det visade sig att marken var underminerad och det uppstått ett stort tomrum under asfalten. Undermineringen gick snett ut i vägbanan.

- Det är bara tur att ingen gått igenom. Förstå om det kommer en tung lastbil och vägbanan brakar. Vilken olycka det kunnat bli. Det var tur att vi var här, säger Kent Andersson.

Under det akuta vägarbetet växte köerna snabbt sig allt längre. Det beräknas vara klart under tisdagskvällen, innan den riktiga Power Meet-trafiken drar igång.

Carl Widerberg

Malin Marcusson

Mer läsning

Annons