Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han hade snyggaste bilen

Det var en solig lördagseftermiddag som Power Meets allra finaste bilar skulle koras. Arrangören Kjell Gustavsson ropade ut vinnarna en efter en och det finaste priset av alla, Best in show 2013, som gick till Arne Nilsson i Torsby.

Annons

-Det kändes väldigt oväntat och jättekul, berättar Arne Nilsson.

Han rullade in sin svarta Desoto Adventurer 1958 på gräsmattan framför läktaren som var fylld med folk. Han lyfte upp den stora bucklan och såg nöjd ut. Men det var inte den enda kategorin Arne Nilsson kammade hem. Han vann kategorin i 1955-1963-Cabriolet och dessutom Västerås stads Hederspris som delades ut av kommunalrådet Ulla Persson.

-Jag tycker att han var en värdig vinnare och när han dessutom varit med och hjälpt till att bygga på andra bilar så var det helt klart att han skulle ha ett hederspris, berättar Ulla Persson.

Strax efter att Arne Nilsson blivit hyllad, var det dags för nästa stora kategori som var Best Cruising Award. Priset gick till Jonas Eriksson i Eskilstuna. Hans Chrysler New Yorker från 1958 placerades strax bakom Arne Nilssons bil.

-Det var verkligen över förväntan. Vi åkte hem till Eskilstuna igår och blev överraskade när de bad oss att komma till prisutdelningen, berättar Jonas Eriksson.

Mer läsning

Annons