Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överraskande dubbelseger för Fagersta när Lundqvist säkrade titeln

Att Rasmus Lundqvist som dominerat Mälarcupen hela säsongen skulle ta hem segern i Västerås var inte så förvånande. Men att hans klubbkamrat, 15-åriga Hanna Olsson, skulle köra in på placeringen bakom var något av en överraskning.

Annons

Rasmus Lundqvist och Hanna Olsson tog hem en dubbelseger vid Mälarcupen i Västerås.

För Rasmus Lundqvist var målet inför helgens folkracetävling i Västerås enkelt. Ta sig till final, och titeln i Mälarcupen för juniorer var säkrad. Precis som i alla tidigare deltävlingar under säsongen gick han inte bara till final, utan han vann den också.

– Det känns riktigt bra, det gör det. Det är inte en jättestor cup, men det är roligt ändå, säger Lundqvist.

Att försöka köra på säkerhet för att ta sig till final var något av en ovan situation för 17-åringen. Därefter kunde han släppa loss ordentligt.

– Det var väl lite nervöst i början, men jag gjorde två bra starter i de första två heaten och sen säkrade jag vinsten i cupen genom att köra säkert och spara på bilen så den skulle hålla. Sen efter det så körde jag väl så fort jag kunde, helt enkelt, i det tredje heatet och finalen.

Rasmus Lundqvist jublar efter att ha tagit hem Mälarcupen.

Men om Lundqvists seger, som i slutändan blev överlägsen, var väntad så var den som kom bakom honom betydligt mer oväntad. Där körde nämligen klubbkamraten från Fagersta, 15-åriga Hanna Olsson, in på en andraplats.

– Det var jättekul. Jag blev väldigt förvånad över att det gick så bra som det gjorde, säger Olsson.

Andraplatsen var den bästa i hennes hittills korta folkracekarriär, som är inne på sin första säsong. Men till skillnad från vad man kanske skulle tro så var finalen det lopp där hon var minst nervös.

– Jag var rätt lugn. Det var ändå till finalen jag ville komma, så jag hade inte så höga krav på mig själv. Sen blev jag givetvis överlycklig när det gick så pass bra, det var så mycket mer än jag hade förväntat mig.

Så du menar att du var som minst nervös när det skulle avgöras?

– Ja, för då hade jag liksom inga krav på mig själv. Jag kände att det var hit jag ville komma. Sen är det alltid kul att vinna men det visste jag att jag inte skulle göra, så det här var det bästa som kunde bli.

Om Hanna Olssons folkracekarriär precis har börjat så är Rasmus Lundqvist desto mer rutinerad. Det här är hans tredje tävlingsår, och hans sista som junior. Nästa år blir det seniorklass, men i bekanta omgivningar ändå.

–Jag tänker väl försöka köra Mälarcupen då också, fast i seniorklassen.

I det längre perspektivet har han dock andra planer än folkrace.

– Det vore väl kul att börja köra rallycross eller något på lite högre nivå, men annars vet jag inte.

Mer läsning

Annons