Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade änglavakt efter krasch i 308 kilometer i timmen – nu siktar Lyrén på comeback: "Ska upp på hojen igen"

Det var många som höll andan på Tierp Arena när Kalle Lyrén kraschade i 308 kilometer i timmen. Efter förra fredagens otäcka händelse är Surahammarföraren redo för en snabb återkomst.
– Jag ska upp på hojen igen, säger han till SVT Västmanland.

Annons

Det var under nordiska mästerskapen i Pro Stock Motorcycle som Kalle Lyrén höll på att krascha rakt in i muren.

– Plötsligt försvinner bara framhjulet framför mig och cykeln glider in mot muren. Då bestämmer jag mig för att hoppa av cykeln i 308 kilometer i timmen istället för att åka in i muren, berättar han till SVT Västmanland.

Den blixtsnabba manövern kan mycket väl ha räddat hans liv. Att i så hög fart hoppa av sin motorcykel, men ändå klara sig utan allvarligare skador, har förundrat många, däribland det läkarteam som tog hand om honom efter kraschen. Ju fler dagar som gått börjar Kalle Lyrén inse och ta in vad han faktiskt varit med om.

– Jag kan röra mig och gå men kroppen är sliten. Det är inte så farligt med tanke på vad som kunde ha hänt. Det kommer mer och mer för varje dag vad har man varit med om. Det är svårt att förstå att det skett, säger han till SVT Västmanland.

Den våldsamma kraschen hade säkert fått vem som helst att börja fundera över karriärens slut eller ett långt uppehåll. Men Kalle Lyrén har siktet inställt på en snabb comeback.

– Jag vill inte att min karriär ska sluta på det här sättet. Så nu ska vi bara få ihop mig och motorcykeln, samtidigt ska vi inte stressa fram något. Allt ska vara 110 procent... men jag ska upp på hojen igen, säger Lyrén till SVT Västmanland.

Kalle Lyrén vill tillbaka till banan igen efter den våldsamma kraschen.

Annons