Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emmily Smalsjö försvarade GGN-titeln: "Den här känslan man vill ha hela tiden"

Fagerstatjejen Emmily Smalsjö upprepade bedriften från 2015. I lördags tog hon hem Gotland Grand National för andra året i följd.
– Helt fantastiskt. Det går inte att beskriva hur härligt det här är, säger Smalsjö.

Annons

Emmily Smalsjö vann Gotland Grand National för andra året i rad.

Förra året knep Fagerstatjejen sin första titel i Gotland Grand National. I år skulle hon försvara den – och som Smalsjö gjorde det.

Redan efter första varvet stod det klart att det skulle bli en duell mellan norska Katrine Rye-Holmboe och Emmily Smalsjö. Rye-Holmboe satsade på att göra två tidiga tankstopp vilket gav Smalsjö ett tidsmässigt försprång under första delen av loppet.

En bit in i tävlingen fick sen Rye-Holmboe problem med kopplingen och stötdämparen vilket gjorde att Smalsjö kunde dra ifrån. Fagerstatjejen, som tävlar för Försvarsmaktens Enduroklubb, kunde behagligt försvara sin titel när hon körde in som första förare i damernas elitklass.

– Jätteskönt att få vinna. Helt fantastiskt. Det går inte att beskriva hur härligt det här är, säger Smalsjö till SVT Sport.

Fagerstatjejen var ett jagat byte under stora delar av tävligen och medger att det var stressande att vara i den positionen.

– Det blir lite extra jobbigt så klart, men det är ändå kul att det blir en fight och att det slutade så här, säger Smalsjö, som värderar segern på Gotland högt.

– Det är hur kul som helst att vinna här på Gotland. Det är den här känslan man vill ha hela tiden när man kör.

Den andra titeln vid Gotland Grand National ger Emmily Smalsjö extra tändvätska för framtiden.

– Det är en stor push inför nästa år att jag vann här igen och att jag är i form. Jag känner mig väldigt stark just nu.

Mer läsning

Annons