Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter strul med tiderna – Fagerstaföraren snabbast av alla i Nattkröken

Problem med tidtagningen gjorde att den fjärde sträckan fick strykas helt från resultatet. Det störde inte Fagersta MK:s Martin Lundquist, som körde till sig en seger i Nattkröken.

Annons

Martin Lundquist var snabbast av alla i Nattkröken.

När alla 165 deltagare genomfört Nattkröken i lördags var det en förare från Fagersta MK som var bäst av alla. Med en totaltid på 25.33,6 tog Martin Lundquist tillsammans med Christian Segerström inte bara hem segern i sin klass, utan han var också snabbast i hela startfältet.

Segern säkrades framför allt på den sista specialsträckan, där Lundquist var 26 sekunder snabbare än närmaste konkurrent. Vann sin klass gjorde också Fagersta MK:s Johan Pettersson och Mattias Holm, som nästan var en minut före närmaste konkurrent i klassen.

Sista sträckan i tävlingen var den femte, men efter strul i tidtagningen på den fjärde sträckan räknades bara fyra sträckor i slutresultatet. Problemen gjorde också att det tog väldigt lång tid innan man till sist kunde fastställa det slutgiltiga resultatet i tävlingen.

– Det var så många som fick fel tider så vi kände att vi inte hann titta på det, när alla satt och väntade på prisutdelningen. Tiderna blev klara nästan ett dygn senare, så det lär vi ju fixa till nästa år, säger Emelie Boström, sekreterare i Fagersta MK.

Förutom strulet med tidtagningen flöt Nattkröken på bra, speciellt med tanke på de många deltagarna.

– Det verkar ha gått bra ute på sträckorna i alla fall. Det verkar som att det varit mycket folk ute också, säger Emelie Boström.

Förutom strulet med tiderna, tar ni med er några lärdomar till nästa år?

– Ja, det finns fler saker såklart. Jag kommer inte på något på rak arm, men det finns saker att ta med. Man lär sig nya saker varje gång.

Det var inte bara Martin Lundquist som fick kliva upp på prispallen för hemmaklubben Fagersta MK. Mikael Wisti tog hem en andraplats i sin klass tillsammans med Monica Wisti, samtidigt som Mattias Lagström/Andreas Johansson och Stefan Palmér/Tommy Vikström körde till sig varsin tredjeplats i hemmatävlingen.

Mer läsning

Annons