Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen kände Freddie Eriksson glädje på banan: "Hoppas jag får köra i semifinalen"

Han har haft det väldigt tungt sedan han kom in i Rospiggarna mitt under säsongen. Men i andra kvartsfinalen mot Lejonen fick veteranen till det.
Två mycket viktiga poäng på tre heat – och bra fart.

Annons

Freddie Eriksson, här i samspråk med lagledaren Mikael Teurnberg.

36-årige Freddie Eriksson, med förflutet i Rospiggarna i början av 2000-talet, kom åter till klubben i transferfönstret i somras. Då som ersättare för John Lindman som fick lämna.

Fram till i går hade Freddie, på sina fyra matcher dittills, tagit fem poäng på 12 heat. Nu kom två oerhört viktiga poäng när Rospiggarna vände sex poängs underläge från första kvartsfinalen mot Lejonen till seger med sex poäng.

LÄS ÄVEN: Femetta från Doyle och Lahti säkrade semifinal för Rospiggarna

Och äntligen kunde Freddie vara glad. Inte bara över de viktiga poängen, utan även över känslan av att hänga med. Fartmässigt fanns det nämligen bud på ytterligare poäng.

– Nu kändes det bra. Jag kände att jag hängde med och kunde plocka ett par poäng. Nu var det äntligen roligt på banan igen, sa han.

– Faktum är att det inte har varit kul alls fram till nu. Jag har fått slita enormt och ändå inte fått med mig poäng. Jag har inte hängt med och då faller både känslan och humöret. Det blir inte bra helt enkelt.

Fram till i går hade han fått stå över ett par matcher.

Nu fick du kliva in i en dirrekt avgörande match, vinna eller försvinna, en match betyder inte mycket mer än så här, hur var anspänningen innan?

– Den var stor. Jag var ruskigt nervös innan, men på ett bra sätt, vilket märktes inte minst när jag skulle byta om. Men det ska vara nervöst, då vet man att man är beredd. Jag gillar det.

Och nu hoppas du få köra semifinal också antar jag?

– Verkligen! Men vi får se hur Micke (Teurnberg) resonerar och hur han väljer att formera laget. Men jag vill åka och är beredd.

LÄS ÄVEN: Andreas Jonsson: "Nu kan vi hoppas på en drömfinal"

Rospiggarna–Lejonen 51–39

Rospiggarna: Andreas Jonsson 13, Jacob Thorssell 13, Jason Doyle 11, Timo Lahti 6, Nicholas Morris 5, Freddie Eriksson 2, Nicklas Porsing 1.

Lejonen: Maksym Drabik 11, Chris Holder 11, Magnus Karlsson 7, Hans Andersen 6, Piotr Pawlicki 3, Rohan Tungate 1, Mathias Törnblom 0.

Publik: 4 491.

LÄS ÄVEN: Så gick det i kvartsfinalerna

Mer läsning

Annons