Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar – han föreslås bli ny ordförande i Indianerna när Dan-Åke Moberg avgår

Mikael Bertilsson, 53, föreslås bli ny ordförande i Indianerna när Dan-Åke Moberg avgår vid ett extra årsmöte på lördag den 20 maj.
Det kan Sporten avslöja.
– Det stämmer, bekräftar Bertilsson.

Annons

Mikael Bertilsson i diskussion med Indianernas lagledare Peter Johansson inför tisdagens hemmamatch mot Rospiggarna, då Bertilsson som vanligt var tävlingsledare.

På lördag, den 20 maj, håller Kumla MSK, föreningen bakom elitserieklubben Indianerna, ett extra årsmöte med en enda punkt på dagordningen: Att utse en ny styrelse.

Redan i en krönika på na.se under onsdagen skrev Sporten om uppgifterna om att Mikael Bertilsson, 53, från Örebro föreslås bli ny ordförande i Kumla MSK, föreningen bakom elitserielaget Indianerna. På torsdagen valde Bertilsson själv att bekräfta uppgifterna.

– Det stämmer, det är inget att hymla om. Jag har sagt till valberedningen att jag kan ställa upp, men jag har ingen aning om hur det ser ut med andra kandidater. Allt kan hända på ett årsmöte, så inget är klart förrän efter att medlemmarna sagt sitt på lördag, säger han.

LÄS MER (PLUS): Lång intervju med Mikael Bertilsson om att bli ny ordförande i Indianerna

Vem är då Bertilsson? Jo, han jobbar med trafkisäkerhet på TMA Örebro och är en fackligt engagerad föreningsmänniska som i många år varit regionalt skyddsombud och vice ordförande i Svenska Transportarbetareförbundets regionala avdelning. Han är djupt engagerad i Indianerna, har de senaste åren varit tävlingsledare vid klubbens hemmamatcher i elitserien och valdes i höstas in i styrelsen när vice ordföranden Stefan Svensson hoppade av.

Mer läsning

Annons