Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Fredrik Lindgren tvingas avbryta säsongen efter allvarliga kraschen

Fredrik Lindgren tvingas avbryta säsongen.
Speedwayföraren från Örebro, som är fyra i VM-ställningen med två deltävlingar kvar, kraschade allvarligt i England i fredags, och ryggskadan är så allvarlig att han inte kan köra mer i år.

Annons

Fredrik Lindgren i ledningen i ett av heaten i Målillas VM-deltävling i somars (arkivfoto).

Några fler detaljer kring skadans omfattning är ännu inte kända, men Örebroföraren Fredrik Lindgren är kvar på sjukhus i England och har tvingats meddela att han inte kan köra mer speedway i år.

Det var i det 13:e heatet av fredagens semifinal i den brittiska ligan, med Wolverhampton Wolves, som Fredrik Lindgren gick ihop med Belle Vues AcesKenneth Bjerre, dansken som i elitserien kör för Kumlaklubben Indianerna, och kraschade så svårt att han nu tvingas avbryta säsongen.

Enligt ett inlägg i sociala medier på lördagskvällen handlar det om en skada "på övre delen av ryggen", men i det läget hade någon röntgenundersökning inte genomförts.

På söndagen meddelade VM-organisationen dock att Lindgren dragit sig ur de två kvarvarande GP-tävlingarna för året, vilket med allra största sannolikhet innebär att han inte alls kommer köra mer den här säsongen, och att skadan alltså lär vara relativt allvarlig.

Lindgren ligger fyra i VM-ställning, bara en poäng bakom tredjeplacerade Maciej Janowski (och tre bakom tvåan Patryk Dudek) med två tävlingar kvar, men tvingas nu alltså ge upp drömmen om karriärens första individuella VM-medalj 2017.

Indianernas tjeckiske stjärna Vaclav Milik ersätter Lindgren i Polens GP i Torun på lördag, medan Max Fricke ersätter honom i finalen, Australiens GP i Melbourne den 28 oktober. Det är redan klart att Greg Hancock, Nicki Pedersen och Niels-Kristian Iversen missar Polens GP, vilket gör att Milik blir den fjärde reserven att kallas in dit efter Peter Kildemand, Martin Smolinski och Max Fricke. Hancock och Pedersen har liksom Lindgren meddelat att de inte heller kommer att köra i Australien.

Klubblaget Wolverhampton tar in Chris Harris som ersättare till finalerna mot Swindon, som körs måndag och onsdag.

– Våra tankar är givetvis med "Freddie". Vad kan vi säga om hans insatser för klubben, inte bara det här året men genom alla år har han varit helt otrolig. Alla i Wolverhampton Speedway önskar "Freddie" allt gott, säger lagledaren Chris Van Straaten till klubbens hemsida.

LÄS MER: Fredrik Lindgren inlagd på sjukhus i England – väntar på röntgenbesked

LÄS MER: Lindgren kraschade under tävling i England – klagade på nacksmärtor

Mer läsning

Annons