Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Så matchar Indianerna Szczepaniak i debuten – här är laguppställningarna i tisdagens match

Nyförvärvet Mateusz Szczepaniak går in på plats fyra, i par med superveteranen Piotr Protasiewicz, i debuten för Indianerna på tisdag.
– Szczepaniak är taggade och redo, men det är jättesvårt att säga vilka förväntningar man kan ha på honom, säger Kumlaklubbens lagledare Peter Johansson.

Annons

Indianernas lagledare Peter Johansson med sina reserver Victor Palovaara och Ludvig Lindgren (skymd). Arkivfoto.

Den ene har gjort 275 matcher för Indianerna.

Den andre gör sin allra första.

Då matchar Indianernas lagledare Peter Johansson Piotr Protasiewicz tillsammans med Mateusz Szczepaniak, som ersätter skadade Adrian Miedzinski på ett korttidskontrakt i minst 28 dagar, på positionerna fyra och fem i laget mot Masarna på tisdag. Något som gör att de båda polackerna kommer få köra sina tre första heat tillsammans – heat tre, sex och åtta.

– Szczepaniak har inte kört i Sverige på nio år, och även om han gjort det jättebra i Polen den här säsongen och toppar snittligan i andraligan där så det en annan sak att komma till en bana han aldrig kört på. Det är därför jag satt honom med "Pepe", som kan den här banan utan och innan och förmodligen bättre än någon annan. Jag hoppas att det ska bli bra, säger Johansson och fortsätter:

– Szczepaniak är taggad och har varit redo sedan vi skrev kontraktet. Men det är jättesvårt att säga vilka förnväntningar man kan ha på honom. Men klart vi hoppas att han ska bidra med en del poäng.

LÄS MER: Klart: Indianerna värvar Mateusz Szczepaniak – ersätter skadade stjärnan i minst tre matcher

Indianernas tjeckiske stjärna Vaclav Milik tar klivet upp som heatledare efter att ha åkt som tvåa senast, och matchas med Bjarne Pedersen. Danske stjärnan Kenneth Bjerre, som var lite otur och en uteslutning från semifinal som wildcard i lördagens GP i Horsens, matchas som vanligt på position fem med Ludvig Lindgren och Victor Palovaara på reservplats.

Gästande Masarna kommer utan superstjärnan Tai Woffinden som beviljats semester, och matchar i stället 19-årige brittiske talangen Robert Lambert.

– Tai är en världsartist, så det är klart att det påverkar styrkeförhållandet mellan lagen. Men Lambert är också en duktig förare och Masarna är ett bra lag oavsett, säger Johansson som intygar att det är ett revanschsuget indian-lag som kommer till start på tisdag efter överkörningen i Avesta i tisdags, när Masarna krossade Kumlalaget med 62–28.

– Så är det, absolut. Det var många som började prata direkt efter matchen om att snabbt flytta fokus till att ta revansch, och det är flera som skrivit sms om det i veckan.

LÄS MER: Bekräftat: Svårt knäskadade indian-föraren gör comeback på måndag – bara 22 dagar efter vidriga kraschen

Laguppställningarna: Indianerna–Masarna

Indianerna: 1) Vaclav Milik, 2) Bjarne Pedersen, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Mateusz Szczepaniak, 5) Kenneth Bjerre, 6) Ludvig Lindgren, 7) Victor Palovaara.

Masarna: 1) Linus Sundström, 2) Artur Czaja, 3) Przemyslaw Pawlicki, 4) Robert Lambert, 5) Antonio Lindbäck, 6) Joel Andersson, 7) Kim Nilsson.

LÄS MER (PLUS): Brännmyrs krönika: Trots förnedringen – därför bör Indianerna inte kicka Protasiewicz

Mer läsning

Annons