Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjerre bekräftar – kör VM-kvalet i morgon: "Bättre och bättre för varje dag"

Kenneth Bjerre missade Indianernas förlustmatch mot Smederna på grund av en huvud- och nackskada.
Men i morgon gör dansken comeback i VM-kvalet i Olching.
– Jag flyger till Tyskland nu på morgonen, bekräftar han för Sporten.

Annons

Kenneth Bjerre gör comeback i VM-kvalet i morgon kväll och lär vara tillbaka i Indianerna till bortamatchen mot Masarna på tisdag.

Kenneth Bjerres stabilitet saknades i Indianerna när laget på tisdagskvällen förlorade med 48–42 hemma mot Smederna på tisdagskvällen. Dansken, som slog i huvudet och nacken i en krasch i polska ligan på söndagen, har kört in 39+3 poäng på 23 heat för Indianerna i elitserien medan riders replacement-åkarna i Bjerres fyra heat i tisdagens match bara lyckades ta tre poäng.

Men när Indianerna ställs mot SM-guldtippade Masarna på bortaplan nästa tisdag är dansken av allt att döma tillbaka i laguppställningen. Redan i morgon, torsdag, planerar han nämligen att göra comeback efter smällen. Då avgörs semifinalen i det individuella VM-kvalet i tyska Olching. En tävling som Bjerre, som har som huvudmål med säsongen att ta sig tillbaka till GP-serien, inte vill missa.

– Jag hade fyra powernaps under tisdagen, o

ch huvudet är fortfarande trött men det känns bättre och bättre för varje dag, säger Bjerre som vid sidan om skrapsår och värk i nacken också förmodligen drabbades av en lättare hjärnskakning.

– Jag flyger till Tyskland nu på morgonen (på onsdagen), bekräftar han också.

LÄS MER (PLUS): Bjerre dagen efter kraschen: "Sms-stavningen var inte spot-on – då vet man att man slagit i huvudet ..." (med tv-bilder på kraschen)

Kenneth Bjerres nacke i måndas, dagen efter kraschen.

LÄS MER (PLUS): Tillbaka på topp efter tunga åren: "Lärt mig vad som är viktigt – och vad jag kan blockera"

I kvalet i Tyskland gör 16 förare upp om sju platser i VM-kvalfinalen, GP challenge, i ryska Togliatti den 19 augusti. Förutom Bjerre kör också förare som Elit Vetlandas Oliver Berntzon och Dackarnas Peter Ljung, samt Indianernas danske förare Adrian Miedzinski semifinalen i Olching. På lördag avgörs det andra semifinalkvalet, i italienska Terenzano. Där kör bland andra Smedernas Pontu Aspgren, Masarnas Linus Sundström och Indianernas tjeckiske förare Vaclav Milik.

För att ta en av de 15 ordinarie platserna i VM-serien 2018 krävs att man endera är topp åtta i årets VM-serie, topp tre i GP challenge eller tilldelas något av de fyra wildcards som delas ut inför säsongen.

LÄS MER (PLUS): Indian-föraren talar ut om vidriga kraschen: "Hade tur att jag inte bröt nacken"

Bjerre är sedan tidigare klar för ett inhopp i VM-serien, som wildcard, i Danmarks GP i Horsens den 24 juni, och har även kvalat in till hela EM-serien som startar i Torun den 30 juni, och är uttagen till danska laget i speedwayens uppvisningstävling i world games – OS för icke-OS-sporter – i Wroclaw den 29 juli samt i danska bruttotruppen till lag-VM.

Allt om Indianernas förlust mot Smederna (pluslåst):

Matchrapporten – heat för heat

Indianernas debutant fick kortslutning: "Har aldrig varit med om en sån grej"

Bjarne Pedersen om sitt bottennapp: "Väldigt besviken"

Indianlagledaren efter förlusten: "Svårt att åka efter pausen..."

Första segern på tio år: "Då hade vi stått i hundra gånger pengarna...."

Indianbetygen: "Sämsta insatsen hittills i år..."

Mer läsning

Annons