Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter kraschen i lördags: Max Fricke avbryter säsongen

Rospiggarnas Max Fricke krashade otäckt i GP-tävlingen i polska Torun i lördags. Nu kommer beskedet: Fricke avbryter säsongen.
– Han har tagit beslutet i samråd med läkare, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons

Rospiggarnas Max Fricke har efter kraschen i GP i lördags tävlat klart för säsongen.

Det blev trångt när Max Fricke, inklämd mellan två förare, skulle byta spår i sitt fjärde heat i Toruns GP i lördags. Fricke gjorde en liten felbedömning och körde in i Martin Vaculiks bakhjul med en vådlig vurpa som följd. Publiken i arenan höll andan när Fricke en stund låg helt orörlig på banan.

LÄS ÄVEN: "Det var en fruktansvärd smäll"

Ambulanspersonal var snabbt framme och efer en stund kunde Fricke resa sig upp och för egen maskin gå ut i depån.

Men det vet han inget om...

– Nej, säger Mikael Teurnberg som haft ett längre snack med Fricke efter kraschen. Han ådrog sig en rejäl hjärnskakning och minns inget av kraschen och hur han tog sig till depån.

Extra kritiskt i den våldsamma kraschen var Frickes tidigare skada, då han i somras kraschade med Martin Vaculik i Rospiggarnas bortamöte i serien med Vetlanda, och ådrog sig frakturer i två nackkotor.

– Men nu klarade han nacken helt. Han var blåslagen, mörbultad och hade en rejäl hjärnskakning, säger Teurnberg. Han hade tur för det såg verkligen inte bra ut den kraschen.

LÄS ÄVEN: Ryske supertalangen klar för Rospiggarna

Eftersom den 21-årige australiern under de senaste säsongerna drabbats av flera hjärnskakningar är nu beslutet att avsluta säsongen ett faktum. Han avstår därmed två tävlingar i England och den sista GP-tävlingen i Melbourne, Australien.

– Han blir kvar i Europa några veckor till innan han åker hem till Australien över vintern, säger Teurnberg. Vinter kommer att handla om att bygga upp mycket muskulatur och kondition, som han tappat en hel del av på grund av skadorna i år.

(+) LÄS ÄVEN: Fricke blir kvar i Rospiggarna - flyttar basen till Hallstavik

LÄS ÄVEN: Jason Doyle klar för ännu en säsong i Rospiggarna

Mer läsning

Annons