Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indian-föraren i ny svår krasch i EM-premiären – till sjukhus i ambulans med befarat nyckelbensbrott

Nicolai Klindt hade precis gjort comeback efter att ha bestämt sig för att fullfölja säsongen med söndertrasat högerknä och operera sig först efter säsongen i höst.
Men i EM-premiären i polska Torun på fredagskvällen kraschade Indianernas danske förare igen – och fördes till sjukhus i ambulans.

Annons

Nicolai Klindt (i röd huva) kraschade våldsamt. Przemyslaw Pawlicki, som drogs med i kraschen, klarade sig bättre.

Det var i 13:e heatet av den första deltävlingen i speedway-EM, i polska Torun på fredagskvällen, som Nicolai Klindt kraschade svårt direkt ut från start. Han gick in i bakhjulet på Przemyslaw Pawlicki och tappade helt kontrollen på sin motorcykel och tog sedan med sig Andzejs Lebedevs ut i luftstaketet i första böj (se kraschen nedan).

LÄS MER (PLUS): Indian-föraren talar ut om vidriga kraschen: "Hade tur att jag inte bröt nacken"

Kraschen var våldsam, och Klindt fördes omedelbart till sjukhus med ambulans efter att ha fått sin nacke fixerad. Enligt uppgift i polska medier ska han ha varit medvetslös när han fördes från banan, de befarade skadorna ska ha bestått i hjärnskakning och nyckelbensbrott. Pawlicki klarade sig däremot bra, tog sig förvisso åt ena handen men kom till start i omstarten av heatet.

Tävlingen avbröts tillfälligt under tiden Klindt fraktades från banan och luftstaketet åtgärdades, men därefter återupptogs den.

Nicolai Klindt i indianvästen (arkivfoto).

Klindt kraschade svårt i en match i polska andraligan den 4 juni, med allvarlig hjärnskakning och ett helt söndertrasat högerknä som följd: Korsbandetvar av, ledbandet nästan avslitet, menisken sönderslagen, brosket mot skenbenet skadat. Men trots ortopedernas rekommendationer valde Klindt att skjuta upp operationentill efter säsongen – till stor del på grund av ekonomiska skäl.

I stället gjorde dansken comeback på speedwaybanan i måndags, bara 22 dagar efter smällen, men han har hittills inte gått att känna igen: I brittiska ligan, där han under våren snittat 1,7 poäng per heat, tog han bara en enda poäng på fyra heat i comebacken för sitt Poole Pirates i måndags, och i de tre heat av Klindt hann genomföra innan han kraschade i EM-premiären var han aldrig ens nära att ta en poäng.

Vid sidan om Klindt har Indianerna också polacken Adrian Miedzinski, som också kvalat in till EM men som avstår första deltävlingen och som ersatts av ryssen Andrej Kudryashov, på skadelistan.

Klindt värvades som backupförare till Indianerna inför årets säsong, men fick köra omgång två, tre och fyra när tjeckiske stjärnan Vaclav Milik gick skadad.

Mer läsning

Annons