Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna räknar med Szczepaniak på tisdag: "Alla papper hos Svemo"

Indianerna värvade polacken Mateusz Szczepaniak i onsdags.
Då var det oklart om han skulle hinna bli formellt klar för klubben till tisdagens hemmamatch mot Masarna – men nu verkar alla bitar falla på plats.
"Allt från klubben, Mateusz och polska förbundet är klart", skriver Indianernas lagledare Peter Johansson i ett sms till NA.

Annons

Det ser alltså ut att bli debut för Mateusz Szczepaniak i indianvästen redan på tisdag.

Polacken, som toppar snittligan i polska andraligan och är klar för EM-serien, värvades av Kumlaklubben i onsdags, på ett korttidskontrakt som ersättare till skadade Adrian Miedzinski under minst 28 dagar. Det var i det läget oklart om allt pappersarbete skulle hinna lösas till tisdagens hemmamatch mot Masarna, men nu verkar det som om allt kommer att falla på plats.

"Det handlar om att Svemo gör sitt på måndag. Men allt från klubben, Mateusz och polska förbundet är klart", skriver Peter Johansson, lagledare i Indianerna, till NA i ett sms.

"Jag har fått alla papper och de finns hos Svemo sedan i går (läs: i fredags), så de kommer att lyfta in honom i truppen under måndagen. Detta gör att Miedzinski kommer att finnas med i morgondagens uppställning, men innan matchen byts han ut. Deadlinen är på tisdag innan matchen", skriver Johansson vidare.

Såvida Indianerna inte drabbas av någon ny skada kommer laget ställa upp med Szczepaniak, Vaclav Milik, Piotr Protasiewicz, Kenneth Bjerre, Bjarne Pedersen, Victor Palovaara och Ludvig Lindgren i tisdagens match.

Indianerna ligger sist i elitserien när exakt hälften av matcherna nu körts.

LÄS MER: Klart: Indianerna värvar Mateusz Szczepaniak – ersätter skadade stjärnan i minst tre matcher

Peter Johansson, lagledare i Indianerna.

LÄS MER (PLUS): Brännmyrs krönika: Trots förnedringen – därför bör Indianerna inte kicka Protasiewicz

Fått och gått i transferfönstret

Transferfönstret i elitserien i speedway är öppet från den 21 juni till 16.00 den 5 juli. Här är alla förändringar i trupperna hittills:

Indianerna: Mateusz Szczepaniak ersätter långtidsskadade Adrian Miedzinski på ett korttidskontrakt i minst 28 dagar (en förändring som inte har med transferfönstret att göra, klubbarna får ersätta skadade förare när som helst under säsongen).

Dackarna: Anders Thomsen ut, Rune Holta in.

Rospiggarna: Robert Miskowiak och John Lindman ut, Freddie Eriksson in (som gästförare).

Lejonen: Kenny Wennerstam in (på lån från Elit Vetlanda).

Elit Vetlanda: Kenny Wennerstam ut (på lån till Lejonen).

Smederna:

Piraterna:

Masarna:

Mer läsning

Annons