Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianstjärnan missar kvällens EM-fest – lämnade återbud efter träningen

Indianernas stjärnförare Adrian Miedzinski, som kraschade våldsamt i tisdagens elitseriematch i Sannahed, missar kvällens EM-fest i Hallstavik.

Annons

Adrian Miedzinski plåstras om av sjukvårdspersonal efter den otäckta kraschen i Sannahed i tisdags.

Adrian Miedzinski har haft en smärtsam säsong. I en ligamatch hemma i Torun i Polen den 18 juni kraschade Miedzinski svårt. Han bröt högra armen, strax under armbågen, som skruvades ihop med en stor metallplatta och åtta skruvar.

Men bara fem veckor senare var han tillbaka på cykeln – för att krascha på nytt i tisdagens elitseriematch mot Piraterna. Miedzinski tappade kontrollen över sin cykel och rammade sin lagkompis i Indianerna, Vaclav Milik.

Miedzinski spräckte en knoge i kraschen men såg i övrigt ut att ha klarat sig oskadd.

Så var dock inte fallet.

I smällen slog Miedzinski i axeln, även om han inte kände av det samma kväll. Men på träning i Torun i veckan ömmade axeln och han bestämde sig för att uppsöka läkare.

– Röntgen visade inga skador men svullnaden gör att muskeln blir "blockerad", som Adrian sa till mig. Så läkaren har beordrat tre dagars ytterligare vila, skriver Indianernas lagledare Peter Johansson i ett sms till Sporten.

In i det sista hoppades Miedzinski kunna genomföra EM-deltävlingen i Hallstavik men efter dagens träning bestämde han sig för att lämna återbud.

Följ Sportens direktrapportering från EM-tävlingen i Hallstavik här! (+)

Mer läsning

Annons