Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen om VM-titeln lever sedan VM-ledaren Jason Doyle missat final i Torun

Rospiggarnas storstjärna, australiern Jason Doyle, hade chansen att säkra VM-titeln i den näst sista GP-deltävlingen i polska Torun på lördagskvällen. Men nerver(?) och Patryk Dudek ville annat.

Annons

Inför den näst sista deltävlingen i VM, den som kördes i Torun i Polen ledde Jason Doyle totalen med hela 21 poäng. Mycket talade för att Doyles jämnhet skulle kunna fälla avgörandet redan då. Men, Jason Doyle, den normalt så stabile, visade nerver.

Men trots en nolla och en etta i två av heaten i grundserien tog sig Doyle till semifinal. Mot sig där hade han Matej Zagar, Piotr Pawlicki - och Patryk Dudek, den ende som kan hota Doyles VM-guld.

Dudek, som hade en fantastisk kväll, vann semifianlen klart och Doyle hade också Zagar före sig över mållinjen. Därmed missade Doyle final och VM-ledningen krympte till 17 poäng inför finalen där Dudek alltså hade chansen att knappa in ytterligare inför den återstående deltävlingen i Melbourne den 28 oktober.

I finalen mötte Dudek och Zagar Batosz Zmarzlik och Tai Woffinden, som tog sig vidare från den andra semifinalen.

Och Dudek knappade in ytterligare på Doyle efter en oerhört imponerande insats i finalen. Han vann klart och tog, på hemmaplan, karriärens första GP-seger.

– Jag är mycket lycklig, sa Dudek till TV10. Det är min första seger i GP och det var så viktigt för mig att få vinna på hemmaplan.

Inför fortsättningen sa han:

– Jag längtar till Australien och där får vi se vad som händer.

Dudek är nu 14 poäng efter Jason Doyle inför den sista deltävlingen på Doyles hemmaplan, Australien.

Det är dock ändå stor fördel Doyle som om han tar åtta poäng eller mer (21 är max) i avslutning en på hemmaplan tar VM-guldet han så gärna vill ha.

I skadade Fredrik Lindgrens frånvaro hade ende svensken i startfältet, Antonio Lindbäck, en nattsvart kväll och tog endast en poäng på fem heat.

Resultat, finalen i Torun: 1) Patryk Dudek, 18 poäng, 2) Tai Woffinden, 15 poäng, 3) Bartosz Zmarzlik, 14 poäng, 4) Matej Zagar. 11 poäng.

Totalställningen efter 11 av 12 deltävlingar, topp 8:

1) Jason Doyle, 142 poäng

2) Patryk Dudek, 128

3) Tai Woffinden, 115

4) Maciej Janowski, 113

5) Emil Sajfutdinov, 109

6) Bartozs Zmarzlik, 108

7) Fredrik Lindgren, 107

8) Matej Zagar, 97.

Fullständiga resultat hittar du på speedwaygp.com

Mer läsning

Annons