Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laguta efter att ha åkt fast i dopningstest: "Har inte tagit något medvetet"

Grigorij Laguta misstänks för dopning efter att ha åkt fast i ett positivt test under en tävling i Polen den 11:e juni. Men själv säger han att han är oskyldig. — Jag har inte tagit något medvetet. Det ska inte vara några problem, säger Laguta till Eskilstunakuriren.

Annons

I fredags avslöjade SVT att Grigorij Laguta, den ryske speedwayåkaren som kör för Smederna i Sverige, åkte fast för dopning.

LÄS MER (PLUS): Svemos besked: Så räknas bonuspoängen efter Lagutas dopningsavstängning

Tidigt blev han avstängd från att tävla i Polen, och Svemo beslutade under söndagen att han inte heller kommer få tävla i Sverige under tiden som utredningen pågår.

Nu berättar Jerker Eriksson, lagledare för Smederna, hur Laguta tog beskedet, för Eskilstunakuriren.

— Han var ganska lugn och sa att det måste ha blivit ett missförstånd och att det inte ska vara några problem. Han sa egentligen bara att han inte tagit någonting medvetet. Han har bara lyssnat på sin kostrådgivare eller läkare, berättar Smedernas lagledare Jerker Eriksson som fått Lagutas syn på saken via tolk.

LÄS MER (PLUS): Efter halva serien – här är lagledarens omdömen om Indianernas förare: "Han är egentligen den jag tycker varit bäst"

Inom sju arbetsdagar måste B-provet tas, något som kan avgöra mer exakt.

— Vi får avvakta det andra provresultatet. Är det positivt blir han förmodligen fälld för dopning. Men han kan både bli dömd eller friad. Har han fått i sig något, oavsett hur det gått till, är det hans ansvar. Rent krasst tror jag inte att man blir en bättre speedwayförare av att stoppa i sig den sorten, säger Jerker Eriksson till Eskilstunakuriren.

Mer läsning

Annons