Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna förlorade drama i Motala

Det var länge två ytterst jämna lag som drabbade samman på Motala Arena på tisdagskvällen.
När matchen summerades stod dock hemmalaget som segare med 49-40.

Annons

[+] MATCHRAPPORT: Så var Piraterna-Masarna – heat för heat

Det bjöds på dramatik på hög nivå när Masarna på tisdagen gästade Motala och Piraterna.

Hemmalaget började starkt med att köra in en femetta direkt genom Greg Hancock och Daniel Davidsson – en prestation som Tai Woffinden och Linus Sundström strax därpå kopierade.

SE ÄVEN: Sundström om bankaoset: "Det var på gränsen idag"

Och så där skulle det fortsätta. Lagen följdes åt, näst intill hela matchen.

Det kändes visserligen som att Masarna tog ett litet, litet minigrepp efter det sjunde heatet då Linus Sundström och Tai Woffinden körde in sin andra femetta för kvällen.

Men icke.

Piraterna kontrade dock än en gång och med fem heat kvar att köra var det fortfarande knalljämnt, 30–30.

Matchen stördes en hel del av återkommande problem med banan, vilket ledde till klagomål från förarna. Något som i sin tur gjorde att prepareringen av banan drog ut en hel del på tiden.

Om det var den ompreparerade banan som gjorde att hemmalaget i det tolfte och trettonde heatet till sist kunde göra det lilla rycket, är oklart, men faktum är att det var så som skedde. En 4-2-seger följt av en femetta, gjorde att Piraterna hade chansen att avgöra redan inför nomineringsheatet. Något man också lyckades med.

I hemmalaget imponerade inte minst, reservföraren, Peter Karlsson, som körde in hela 14 poäng.

Masarna uppträdde ojämnt, där flera förare uppvisade såväl toppar som dalar. Tai Woffinden och Linus Sundström levererade visserligen på någorlunda genomgående hög nivå, men det lilla extra saknades. Antonio Lindbäck, som visat form i såväl SM som lag-VM på sistone hade det dock tufft och körde bara in 4 poäng.

För Piraterna, som inför matchen slog i tabellens botten med fem inkörda poäng, var det en blytung seger mot ett Masarna, som tappade mark till Elit Vetlanda i toppstriden.

Matchfakta

Piraterna–Masarna

49–40

Poäng, Piraterna: Greg Hancock 10, Daniel Davidsson 4, Emil Sayfutdinov 6, Krzysztof Buczkowski 4, Niels-Kristian Iversen 11, Anders Mellgren 0, Peter Karlsson 14.

Poäng, Masarna: Przemyslaw Pawlicki 6, Artur Czaja 4, Tai Woffinden 9, Linus Sundström 9, Antonio Lindbäck 4, Joel Andersson 3, Kim Nilsson 5

Publik: 2 583.

[+] LÄS ÄVEN: Mathias Andersson: "Det är nu det gäller, Masarna"

Linus Sundström, Tai Woffinden, Masarna

Mer läsning

Annons