Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otäcka scener när Nicklas Porsing kraschade: Pappan: "De tror det kan vara en fraktur i fotleden"

En tvärsladd, ett res - och in i staketet tillsammans med två Lejonförare. En otäck krasch som Nicklas Porsing råkade mest illa ut i. Han fördes till sjukhus med stora smärtor i vaden och foten.
– Läkarna sa att det kan röra sig om en fraktur i foten, sa Porsings pappa som också är mekaniker åt sonen.

Annons

Det var i heat 11, kvällens andra reservheat, som olyckan var framme. Rospiggarnas dansk Nicklas Porsing fick en stoppsladd och ett res, vilket gjorde att han tappade kontrollen över cykeln och tog med sig Lejonens Mathias Thörnblom och Magnus Karlsson rakt ut i staketet. Det blev en otäck krasch precis där luftstaketet upphört.

Magnus Karlsson såg ut att ha klarat sig bäst medan Mathias Thörnblom tog sig åt axeln, men båda kom ut till omstarten. Det gjorde inte Nicklas Porsing som först blev liggande länge på banan.

Efter en stund lyftes han in i ambulans och efter undersökning beslutades det att han skulle föras till sjukhus.

Porsings pappa beskriver vad som hände.

– Nicklas fick en stoppsladd i första sväng och då blev han påkörd på foten. Det var då den misstänkta frakturen kan ha uppstått, inte när han for in i staketet.

– Men jag vet inte mer nu. Jag ska in till sjukhuset när vi packat ihop här.

Enligt Mikael Teurnberg, lagledare i Rospiggarna, sa sig Porsing, som i matchen gjorde comeback efter en knäskada, också ha riktigt ont i vaden.

– Vi trodde först benet var brutet, men det verkar mest handla om en rejäl smäll, som en lårkaka. Men jag får också veta mer när jag ringer honom senare i kväll.

Mer läsning

Annons