Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Otroligt coolt" - Anton Lundin en av tio ungdomar som kör 250-kubikare som får utbildning i samband med GP på Friends

Tränas av proffs. Köra på samma bana som GP-stjärnorna. I samband med GP på Friends Arena i helgen hålls en utbildning för landets 250-förare.
– Det ska bli jättekul och otroligt coolt, säger 16-årige Rospiggsföraren Anton Lundin som är en av tio killar på plats på fredagen.

Annons

16-årige Anton Lundin lovordar satsningen på 250-kubikare för ett rimligare steg från liten (80 kubik) till stor (500 kubik) cykel.

Det har länge pratats om varför inte Sverige har haft en vettig satsning på 250-kubikare inom speedwayen. Att steget från 80 kubik till 500 är alldeles för stort för många. Sedan en tid tillbaka är det ändring på det. Nu görs en satsning på ett "mellansteg" mellan knattecyklar och de stora cyklarna.

Och det har redan slagit väl ut, då Sverige i Masarnas Philip Hellström Bängs fick en Europamästare i år.

I samband med GP i helgen (som körs på lördag) fortsätter satsningen med en utbildning och träning för de unga talangerna under fredagen.

Rospiggarnas Anton Lundin, 16 år från Finsta, är en av de inbjudna. Han har i år kört sitt första år på 250-kubikaren efter att tidigaer kört 80cc. Tyvärr är det också hans sista, då reglerna säger att man får vara max 16 år för att köra 250.

– 250 har känts bra att börja med då jag känner mig för stor för 85-kubikare och det bästa är att det är en bra upptrappning mot 500 kubikare, jag känner mig mer förberedd för 500 nu.

– Men Hade jag haft möjligheten att få köra ett år till på 250, så tror jag att jag hade gjort det. För 250 är ett väldigt bra sätt att förbereda sig inför 500.

Sitt första, och enda, år med den mellanstora motorn beskriver Anton så här:

– I början av säsongen var det mycket upp och ner, men nu på slutet har det börja gå riktigt bra. Jag känner att jag har börjat känna cykeln och farten och blivit trygg med den.

Utbildningen på Friends Arena i Stockholm ska bli högintressant, menar han.

– Utbildningen och träningen vi får på Friends Arena ska bli jättekul, att få lyssna på och tränas av proffs och det bästa av allt, att få köra på samma bana som världsstjärnorna inom speedway ska köra på dagen efter, är otroligt coolt.

Följande förare är med på fredagens utbildning och träning: Anton Lundin, Anton Boork, Philip Olofsson, Oskar Holstensson, Emil Nilsson, Joern Poeker, Max Belsing, Alexander Jacobsson, William Hedengren, Philip Hellström Bängs.

Anton Lundin i aktion på sin 250-kubikare.

Mer läsning

Annons