Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna chanslöst i sista semifinalen – Vetlanda klara vinnare redan efter tolv heat

Tre gånger blev matchen inställd innan den under torsdagen till slut kunde köras. Och efter omstarter och förseningar, stod det efter heat 12 klart att Rospiggarna fick ta semester och Elit Vetlanda knep den sista finalplatsen.

Annons

Efter att ha blivit inställd tre gånger så kunde äntligen returmötet i semifinalen mellan Rospiggarna och Elit Vetlanda köras. Över en vecka senare var äntligen vädergudarna på de båda lagens sida.

I det tredje heatet såg Rospiggarna starkast ut, då Jacob Thorssell och Andreas Jonsson tidigt tog ledningen, och till slut kunde ta en heatseger med. Efter det heatet var ställningen i matchen lika, där det stod 9–9.

Men Vetlanda vaknade på en gång, och i det fjärde heatet tog de tillbaka ledningen med fyra poäng, och ställningen var 14–10. Detta efter att Rospiggarnas inhoppare Tero Aarnio blivit utesluten för dålig startdisciplin, efter tjuvstart två heat i rad.

Det femte heatet fick en dramatisk inledning, då Vetlandas Wozniak och Rospiggarnas Porsing körde ihop, och Wozniak föll och låg kvar i kurvan. Personal kom och tittade till Wozniak, som utan problem snabbt kunde ta sig av planen för egen maskin.

Kraschen tycktes inte påverka Wozniak nämnvärt. I omstarten av heatet stod han på startlinjen, och kunde sedan inte rås på, då han gick först i mål och tog med sig tre poäng.

Både heat åtta och nio slutade oavgjort, och ställningen stod då 29–19. Nu var det dags för Rospiggarna att börja ta poäng om man ville vara med i matchen och på allvar ha chansen att vinna.

Efter heat tio var ställningen 37–23, och i de resterande heaten krävdes nu femettor av Rospiggarna för att ta sig vidare till final, en uppgift som på förhand såg mer eller mindre omöjlig ut.

Jacob Thorssell, Rospiggarna, lyckades inte göra det som krävdes för en finalplats idag.

En uppgift som också var omöjlig.

Redan i det elfte heatet var matchen mer eller mindre avgjord, men dramatiken var inte mindre för det.

I heat 12 krockade Max Fricke och Andreas Jonsson, och en våldsam krasch orsakades. Jonsson blev liggandes, och sjukvårdare och ambulans kördes in på planen. Jonsson blev liggandes på planen i ett tiotal minuter och hade sjukvårdare samt lagkamrater runt sig.

Därefer kunde han resa sig upp för egen maskin, men följde med den ambulans som kommit in på banan.

Efter en längre paus kunde heat 12 återupptas, och Tero Aarnio och Nicklas Porsing ersatte Andreas Jonsson och Max Fricke för Rospiggarna, men hade ingenting att hämta mot Vetlandaförarna Zengota och Zmarlik, och nu handlade det bara om att snygga till siffrorna för Rospiggarnas del.

Inte heller det lyckades Rospiggarna särskilt bra med, och när det sista heatet var kört vann Elit Vetlanda till slut med 60–30, och var därmed klara för final.

Elit Vetlanda knep den sista finalplatsen efter att ha utklassat Rospiggarna.

Matchfakta:

Elit Vetlanda – Rospiggarna 60–30 (Totalt 106–74)

Elit Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 15, Szymon Wosniak 10, Thomas H Jonasson 10, Jaroslaw Hampel 9, Martin Vaculik 8, Grzegorz Zengota 4, Filip Hjelmland 4.

Rospiggarna: Jacob Thorssell 10, Nicklas Porsing 5, Jason Doyle 4, Max Fricke 4, Andreas Jonsson 3, Timo Lahti 2, Tero Aarnio 2.

Mer läsning

Annons