Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarnas lag oförändrat i kväll – Vetlanda tvingas till två ändringar då semin krockar med den allsvenska finalen

Vetlanda drabbas lagmässigt värst då den andra semifinalen mot Rospiggarnas sköts upp för tredje gången. I och med att matchen nu ska köras på torsdagen krockar den med den allsvenska finalen, vilket gör att två av Vetlandas förare inte kan vara med i semifinalen.

Annons

Elit Vetlanda och Rospiggarna ska äntligen få köra om finalplatsen på torsdagkvällen. Eller?

Oliver Berntzon och Jonas Davidsson kommer inte att finnas med när semifinal 2 ska köras, för fjärde gången gillt, på torsdagkvällen. De är då "låsta" till den allsvenska finalen mellan Västervik (Berntzon) och Vargarna (Davidsson) som sedan tidigare hade torsdagen som matchdag för final nummer 2.

– De är enligt regelverket inte tillgängliga i morgon så det är bara acceptera, säger Elit Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Ersättare blir svenska löftet Filip Hjelmland och polske Grzegorz Zengota.

LÄS ÄVEN: Semifinalen inställd ännu en gång

Enligt VP hade klubben fler möjligheter och skickade ut en förfrågan till alla sina övriga förare då klubben snabbt behövde besked om de kunde ta sig till Vetlanda och köra på så kort varsel.

När det gäller banans beskaffenhet och huruvida det är möjligt att få den åkduglig till torsdagkvällen, säger Wirebrand till tidningen att det inte var något att fundera över när det gällde att ställa in på onsdagen, och att det krävs både hårt arbete och tur att få den klar till torsdagkvällen. Och väderprognoserna ser i alla fall ljusare ut.

– Det är en hel dags arbete och tur med väder, vind och gärna lite solsken. Vad det handlar om nu är om att få det acceptabelt till att börja med. Vi investerar i att kunna köra tävlingen under torsdagen på alla sätt som går via samarbetspartner som kan få tag på varmt material och så vidare, säger Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Andreas Jonsson, Jacob Thorssell och lagledaren Mikael Teurnberg, Rospiggarna, går i väntans tider i Småland. Nu är det tänkt att semifinal 2 ska köras på torsdagskvällen.

För Rospiggarnas del ändras inget i laget. Killarna gjorde efter beskedet sig redo för ännu en natt på hotell i Småland.

– Det finns liksom inget annat än att bara gilla läget, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg. Det handlar för oss om att slå ihjäl tid, att hitta nåt att bota tristessen med. I dag (läs onsdag) har några killar gymmat och så har vi varit på MC-museum i Vimmerby. Vi får se vad vi kan hitta på mer så att vi inte bara blir sittande utan nåt vettigt att ägna oss åt.

Så blir lagen till torsdagens match:

Elit Vetlanda: 1. Martin Vaculik, 2. Szymon Woszniak, 3. Jarek Hampel, 4. Grzegorz Zengota, 5. Bartek Zmarzlik, 6. Filip Hjelmland, 7. Tomas H Jonasson.

Rospiggarna: 1. Jason Doyle, 2. Max Fricke, 3. Andreas Jonsson, 4. Jacob Thorssell, 5. Timo Lahti, 6. Nicklas Porsing, 7. Tero Aarnio.

LÄS ÄVEN: Regnet stoppade semifinalen - igen

LÄS ÄVEN: Pove Persson: Klubbarna måste botas från sin "väderförnekelse" och sluta lura publiken

LÄS ÄVEN (+): Inför returen mellan Vetlanda och Rospiggarna: "Är vi med en bit in i matchen kan allt hända"

LÄS MER: Elitserien i speedway stängs de kommande tre säsongerna - Inga gästförare tillåts: "Blir bra det här"

LÄS ÄVEN (+): Superguide inför semifinal 2 – Pove Persson: "Vi får se vilket av organen som vinner tipskampen"

Mer läsning

Annons