Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ersätter Dackarna Fredrik Lindgren mot Indianerna: "Svårt säga vad som är rätt eller fel ..."

Kalla in en ersättare – eller köra riders replacement?
Det har varit Dackarnas dilemma när Fredrik Lindgren gått skadad.
Mot Indianerna i morgon, tisdag, kallas ingen ersättare in.
– Nu när vi hade möjlighet att få ned Maciej Janowski på reservplats så kan vi nyttja honom ganska många heat, säger lagledaren Mikael Karlsson till Studio Dackarna.

Annons

Fredrik Lindgren (arkivfoto).

Det skulle ha blivit en brödraduell.

Men Indianernas lagkapten Ludvig blir den ende Lindgren när Kumlaklubben kör borta mot Målillalaget Dackarna, där storebror Fredrik Lindgren normalt är stjärna. VM-tvåan går nämligen alltjämt skadad efter kraschen i England den 22 maj, och missar sin tredje raka match.

I första, hemma mot Masarna, körde Dackarna riders replacement för Lindgren. I den andra, borta mot Smederna förra veckan (en match som till slut blev inställd på grund av regn) kallades i stället Mads Korneliussen in som ersättare. Den här gången? Riders. I Studio Dackarna, ett webb-tv-program, förklarar Dackarnas lagledare Mikael Karlsson sitt val att växla mellan ersättare och riders replacement:

– Vad är skillnaden? För det första var det bortamatch sist, där vi kände att det var möjlighet att ge fler förare möjlighet att visa upp sig. Nu har vi en hemmamatch mot Indianerna, och om man jämför de två matcherna så tycker jag att vi ska se till att vi ska ha poängen med oss i morgon, säger han och fortsätter:

– Nu när vi har möjlighet att få ned Maciej Janowski på reservplats så kan vi nyttja honom ganska många heat, det är den stora anledningen till att vi ställer upp laget så här. Det är svårt att säga vad som är rätt eller fel.

LÄS MER (PLUS): Utslagen ur VM-kvalet – rasar mot banan: "Skämt, parodi – fick världsförare att se ut som nybörjare"

Riders replacement-regeln säger att ett lag får ersätta en skadad förares fyra heat med fyra andra förare – varav max en får ha högre snitt än den utbytte. Eftersom Lindgren har näst högst snitt i laget kan Dackarna därmed välja fritt bland sina sex andra förare när Lindgrens heat ska fördelas.

LÄS MER: Indianernas danske förare förd till sjukhus i Lettland – ska röntgas under måndagen

Lagen i tisdagens match

Dackarna: 1) Patryk Dudek, 2) Fredrik Lindgren (riders replacement), 3) Kacper Gomolski, 4) Anders Thomsen, 5) Peter Ljung, 6) Maceij Janowski, 7) Joel Kling.

Indianerna: 1) Piotr Protasiewicz, 2) Vaclav Milik, 3) Adrian Miedzinski, 4) Bjarne Pedersen, 5) Kenneth Bjerre, 6) Victor Palovaara, 7) Ludvig Lindgren.

Mer läsning

Annons