Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen blir kvar i Rospiggarna – Flyttar basen till Hallstavik

Regerande juniorvärldsmästaren Max Fricke stannar i Rospiggarna. Kontraktet är påskrivet för 2018, en säsong som blir den tredje i klubben för australiern.
– Jag ser fram mot att ta ytterligare ett steg nästa säsong, säger Fricke.

Annons

21-årige Max Fricke kom in som en storm inför guldsäsongen 2016. I sin hemmadebut för Rospiggarna, hans andra match i laget, tog han 17 av 18 möjliga poäng och bollade med världsstjärnor som bland andra Greg Hancock.

LÄS ÄVEN: Krönika. Pove Persson: "Jag trodde inte mina ögon när jag såg Frickes framfart"

Debutsäsongen blev en succé för både Fricke och Rospiggarna som till slut bärgade SM-guldet i överlägsen stil. Fricke krönte också säsongen med att bli juniorvärldsmästare.

I år har han haft en lite tyngre säsong. Han drabbades också av en svår skada då han kraschade i Vetlanda på sensommaren och ådrog sig frakturer i två nackkotor.

– Det har inte gått riktigt så som jag velat i år, beronde på flera saker, bland annat skadan, säger han. Men jag lär mig hela tiden och kommer att kunna ta ytterligare kliv under nästa säsong, det är jag övertygad om.

Sedan en tid är han tillbaka på banan och det i högform. Och nu är ett nytt kontrakt påskrivet med Hallstaviksklubben- där han trivs förträffligt.

– Jag njuter verkligen av att köra för Rospiggarna och av Hallstavik. Jag trivs i lugnet där.

Mikael Teurnberg är nöjd med påskriften.

– Han har gjort det fantastiskt sedan han kom till oss 2016 och nu efter skadan, säger Teurnberg. Fricke är en exceptionell talang som fortfarande, trots att han vunnit JVM och i år kört flera GP:n, är att betrakta som en råtalang. Då förstår man hur bra han kan bli.

Enligt Teurnberg är det bara polacken Maksym Drabik, i år i Lejonen, som kan mäta sig med Fricke när det gäller speedwayjuniorer.

– Fricke är en riktigt duktig starter som dessutom är otroligt snabb på banan. Han är fortfarande lite så där ungdomligt ojämn, men jag ser honom som en framtida heatledare. Vid sidan av banan är han lugn, stabil och väldigt ödmjuk.

Max Fricke i Hallstavik, där han stortrivs.

Teurnberg berättar också att Fricke kommer att flytta hela sin bas i Europa till Hallstavik.

– Han kommer att ha en lägenhet och ha sitt garage i Hallstavik under säsongen, från mars och fram till och med hösten. Han trivs otroligt bra i Hallstavik som påminner honom lite om hemorten (Mansfield) i Australien. Han är en sån kille som behöver en fast punkt i tillvaron och det här passar honom nog jättebra.

Max Fricke:

– Jag kommer att tillbringa mycket mer tid i Hallstavik nästa säsong. Så fort jag har några dagar ledig tänker jag åka dit för att slappna av, njuta och för att ha nära till banan och att kunna träna mer där.

Teurnberg igen:

– Jag tror att han är redo att ta nästa kliv i sin karriär nästa säsong. Jag menar, han kör redan i högstaligorna i både Sverige, Polen och England och det utvecklar honom hela tiden.

Max Fricke kör för Rospiggarna även 2018.

Rospiggarnas trupp för 2018 just nu: Jason Doyle, Tero Aarnio, Max Fricke.

LÄS ÄVEN: Jason Doyle klar för ännu en säsong i Rospiggarna

LÄS ÄVEN: Aarnio körde till sig ett kontrakt med Rospiggarna - "Jag har fått tillbaka passionen"

LÄS ÄVEN (för pluskunder): Max Fricke om skadan och suget inför comebacken

LÄS ÄVEN: "Det var en fruktansvärd krasch"

Mer läsning

Annons