Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen byter Avesta mot Hallstavik – Robert Lambert klar för Rospiggarna

Den sista pusselbiten i Mikael Teurnbergs lagbygge Rospiggarna 2018 är lagd. En av världens mest lovande juniorer, 19-årige britten Robert Lambert, har skrivit på för klubben.
– Jag är verkligen nöjd, han är en mycket intressant förare, säger Teurnberg.

Annons

Robert Lambert, 19, sist in i Rospiggarna 2018.

Som Sporten tidigare berättade så skrev lagkaptenen Andreas Jonsson på för en fortsättning i hemmaklubben. Därmed återstod en plats i truppen (av åtta) för en förare med över 0,500 i snitt.

Och redan nu på morgonen är den platsen fylld. De sensast tre säsongerna har Robert Lambert representerat Masarna - nu blir det Rospiggarna där han går in med snittet 1,565.

– Jag var tidigt i kontakt med Lambert, säger Teurnberg. sedan var det lite turer hit och dit, men nu löste det sig och det känns riktigt bra för vår del.

– Vi får en tekniskt duktig förare som gjrode det oerhört bra mot oss i Hallstavik i år när Masarna var på besök. Jag ville som vanligt bygga ett så hemmastarkt lag som möjligt och därför passar Lambert in helt i planerna.

Robert Lambert, son till förre föraren Paul Lambert, slutade i fjol på bronsplats i junior-VM (U21) då lagkamraten i Rospiggarna, Max Fricke, vann. I år har han gjort riktigt bra ifrån sig med sitt King´s Lynn i briottiska högstaligan och han har även tagit bra med poäng i den polska andraligan där han kört för Lublin. Han är också nybliven U21-mästare i Storbrittanien och har vunnit U21-EM i år.

– Han har en enorm talang och potential och han är riktigt snabb när det stämmer för honom. Ännu är han väl lite så där ungdomligt ojämn, men det är en av världens bästa juniorer som kan bli hur bra som helst, säger Teurnberg.

– Han slog igenom redan som 17-åring då han representerade Storbrittanien i lag-VM.

LÄS ÄVEN: Silly season – de har lämnat de har kommit i speedwaysverige

Så här såg det ut när Lambert var på besök i Hallstavik med Masarna i år. Britten i ledningen och han flög stundom fram på banan.

Lambert, som tillhört Masarna i tre säsonger, har inte fått chansen till kontiunerlig körning i Avesta-klubben.

Inför årets säsong skrev han på sin webb:

"Sverige är tufft. Du måste hela tiden leverera för att få köra vidare. Jag tänker göra allt jag kan för att göra bättre ifrån mig än i fjol och att jag därmed får en fast plats i laget."

I Rospiggarna är tanken att han blir en av de fem ordinarie förarna.

– Ja, säger Teurnberg. Han kommer att få åka och då inledningvis på ordinarie plats.

Att Lambert även passar in som person i Rospigarna är viktigt för Teurnberg.

– Jag har bollat, det gör jag alltid, med våra två stjärnor, Jason Doyle och Andreas Jonsson, och de var båda väldigt positiva till tanken på att värva Lambert så allt känns riktigt bra.

Rospiggarnas trupp 2018, åtta förare med över 0,5 i snitt: Robert Lambert (1,565, ny från Masarna), Andreas Jonsson (1,642), Jason Doyle (2,276 i ingångssnitt 2018), Max Fricke (1,439), Jacob Thorssell (1,362), Sam Masters (1,313, ny från Lejonen), Gleb Chugunov (1,250, ny, inte kört i Sverige tidigare), Kenneth Hansen (0,550, ny Vargarna),

Förare med 0,5-snitt (klubbarna får ha obegränsat antal): Tero Aarnio.

LÄS ÄVEN: Andersson lämnar Masarna – riskerar bli klubblös: "Är så jäkla less på sporten"

Mer läsning

Annons