Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teurnberg om det pågående lagbygget: "Jag tänker ha is i magen"

Danske Kenneth Hansen är senast in i laget. Hör Mikael Teurnberg om det fortsatta lagbygget.
– Jag tänker ha is i magen, säger Rospiggarnas lagledare.

Annons

Mikael Teurnbergs lagbygge för 2018 pågår för fullt.

På måndagen presenterade Rospiggarna sitt senaste nyförvärv, en värvning som varit klar ett tag. Dansken Kenneth Hansen ansluter till laget 2018.

LÄS ÄVEN (+): Kenneth Hansen efter påskriften med Rospiggarna: "Jag har väntat länge på den här chansen"

– Jag kontaktade honom ganska tidigt. Jag letade en lågsnittare (Hansen går in med 0,550) och fastnade för honom, berättar Teurnberg. Han är en superproffsig kille med ruksigt bra maskinmaterial. Får han en bra start från reservpalst med oss i vår så kan det bli riktigt bra.

– I den snittnivå Hansen ligger så tilltalade han mig mycket. Hansen har hittills inte i sin karriär fått ut allt han kan, så jag hoppas på en sådan utveckling hos oss.

Själv säger sig Hansen ha målet att ta 5-7 poäng per match.

Vad säger du om en sådan målsättning?

– Tar han det blir jag jättenöjd, säger Tuernberg.

Som har ett par pusselbitar kvar i sitt lagbygge till 2018.

Dels väntar fansen på den högst sannolika påskriften av Andreas Jonsson. Dels väntas Teurnberg plocka in ännu ett nyförvärv.

För Nicklas Porsings tid i klubben är räknad?

– Ja, dörren är i nuvarande läge inte stängd, men han kommer med största sannolikhet inte köra för oss 2018, säger Teurnberg. När det gäller Andreas är det väl klart när som helst.

Då återstår en plats i truppen för en förare över 0,500 i snitt. Hur resonerar du där?

– Jag letar efter en förare kring 1,30-1,40 i snitt. Jag har skickat iväg ett kontraktsförslag till en förare som jag väntar mig få tillbaka inom kort. Men om det inte blir något där tänker jag fortsätta att ha is i magen. Det är lång tid kvar innan trupperna ska anmälas (1 december) och det finns ingen anledning att jäkta fram något.

– Det är så många turer hit och dit nu med förare som försöker spela ut klubbar mot varandra, så jag tror ingenting förrän ett kontrakt är påskrivet. Det jag däremot vet är att jag inte kommer att ge mig in i någon budgivning kring någon förare. Jag kommer under inga omständigheter att äventyra klubbens ekonomi.

Rospiggarnas trupp just nu: Mikael Teurnberg, lagledare, Jason Doyle, Jacob Thorssell, Max Fricke, Tero Aarnio, Gleb Chugunov, Sam Masters, Kenneth Hansen.

Mer läsning

Annons