Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorsport i strykklass

motorsport. Som en halvfigur inom motorsportens värld (långt ute i skogen), blir jag lite undrande. Om jag förstår mina forna medlemmar, har motorsporten nästan alltid ansetts störa såväl människor som djur. Nu betalar vi rätt dyrt för utsläppsrätter till en förvaltning. Närmare 5 000 kronor/år. När vi ska arrangera en tävling; 700 kronor till Polisen och 1 100 kronor till Motorförbundet.

Nu har vi fått en motorbana som ligger mitt ute i ingenstans, vi betalar dyrt, men när väl alla papper är i sin ordning. Ja, då börjar man leta efter fel.

Det är bra med ordning och reda, men hur avgör man som förvaltning om en idrott ligger inom gränsen till miljöfarlig verksamhet.

Jag badade tidigare år vid Eskiln. Jag ser en motorbåt åka varv efter varv runt denna lilla sjö. Båten eller vattenskidåkaren slickar nästintill badgästerna. Vad skulle förvaltningen säga om miljöavgift om vi i stället började dra våra motorcyklar runt Eskiln?

Niklas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel