Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP: Flygskatten kan locka fler att ta tåget

Annons

Den 27 augusti skrev signaturen ”Flyger understundom” i Fagersta-Posten att flygskatten bara är symbolisk och att ett optimerat flygledningssystem skulle spara 20 procent på utsläppen i europeiskt luftrum. Systemet finns redan i Nordamerika och Australien.

Jag tycker det var ett mycket bra förslag. Flera sådana förbättringar med utsläppsreduceringar både inom flygtrafik, biltrafik och lastbilstrafik skulle göra skillnad. Mycket är redan på gång med batteridrift och bensinutspädning men allt behövs eftersom som det är bråttom nu. Klimatförsämringen måste stoppas.

Flygskatten är också mycket viktig. Den är liten nu men ger effekt och det finns en stor potential att locka över flygresenärer till tågtrafik allteftersom möjligheterna tillkommer. Att kalla den effekten symbolisk är att blunda med bägge ögonen för de problem som ligger framför oss. Vi måste rädda planeten för att kommande generationer ska ha något att leva på. Tidigare klimatförhållanden för miljontals år sedan visar att höga havsnivåer och ökenlandskap kommer att bli odrägliga för våra efterkommande.

Sten Muhammed Yussif Widhe (MP)

Kommunfullmäktigekandidat Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons