Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråvalla ställer in nästa års festival efter sexövergrepp

Under pågående Bråvallafestival meddelar arrangören att man ställer in nästa års evenemang. Detta efter anmälningar om våldtäkt och sexuella ofredanden under fredagens festivaldag.

Annons

I fredags anmäldes en våldtäkt som ska ha skett i publikhavet under en konsert med Håkan Hellström. Polisen utreder dessutom flera fall av sexuella ofredanden som ska ha skett inne på festivalområdet.

Trots att arrangören FKP Scorpio säger sig gjort allt i sin makt för att förebygga och säkra festivalupplevelsen för sina besökare har rapporterna om seuxella ofredanden fortsatt. I ett pressmeddelande meddelar man att nästa års festival inte kommer att genomföras.

"Det finns inte ord för hur otroligt ledsna vi är över det här, och vi vill beklaga och fördöma det å det allvarligaste. Det är fan inte okej. Vi accepterar det inte på vår festival".

I pressmeddelandet säger Folkert Koopman, vd och grundare av FKP Scorpio, att han nu fått nog.

– Våld dödar festivalupplevelsen och kärleken till musiken, och framförallt kommer människor till skada. En är en för mycket.

Förra året gick arrangören FKP Scorpio enligt uppgift med 75 miljoner kronor i förlust. Om det även finns ekonomiska motiv bakom beslutet att lägga ner vill arrangören inte uppge.

Varje år besöker runt 50 000 personer Bråvallafestivalen utanför Norrköping. Årets festival kommer inte påverkas av beslutet och genomförs som planerat.

Läs även: Misstänkt våldtäkt på Bråvallafestivalen

Annons