Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstaband kan få internationellt musikpris

Fagersta Ukeleleklubb, FU*K, är nominerade till Uke Magazine Awards. Ett pris för artister som spelar ukelele. "Vi har en egen spelstil och en annan repertoar", meddelar Tosse Gustafsson.

Annons

Fagersta Ukeleleklubb, FU*K, är nominerade till Uke Magazine Awards.

Uke Magazine är en brittisk tidskrift inriktad på instrumentet ukelele. Tidskriften har även ett eget pris, Uke Magazine Awards, vilket årligen delas ut till artister som använder den lilla fyrsträngade gitarren. Fagersta Ukeleleklubb, FU*K, är i år nominerade till priset, i kategorin "breakthrough ukelele artist".

Fagerstagruppen spelade i våras på en ukulelefestival i Huddersfield i England och tror att det är anledningen till nomineringen.

– Förmodligen är det någon som var på denna festival som har nominerat oss. Vi skiljer oss från mängden av ukuleleartister då vi har en egen spelstil och en annan repertoar än den stora massan. Vi spelar mestadels rock, hårdrock och även en och en annan punkhit, skriver Tosse Gustafsson i ett e-brev till Fagersta-Posten.

– Det blir ett härligt antikllmax när vi spelar sådana mäktiga låtar med detta pyttelilla instrument, säger Lasse Tingström till tidningen.

FU*K har sju medlemmar och bildades på nyårsafton 2008. Förutom i England har gruppen bland annat spelat på kryssningen Rock at Sea med artister som Louise Hoffsten, Roffe Wikström, och Caroline af Ugglas. Tosse Gustafsson berättar att FU*K är en ideell förening som skänker allt sitt överskott till välgörande ändamål.

– Vi har hittills skänkt över 50 000 kronor till olika välgörande ändamål, meddelar han.

Medlemmarna i FU*K

Owe Hellquist – sång och ukulele, Lasse Tingström – sång och ukulele, Ronny Gustafsson – ukulele, Tompa Henriksson – sång och ukulele, Tosse Gustafsson – sång och ukulele, Steffo Karlsson – bas, Ricky Mähl – cajon och sång.

Rösta på FU*K här: Uke Magazine Awards 2016

Läs även: Ny sommarspelning för FU*K på Hamnkrogen

Läs även: Musikfest ska hjälpa utsatta

Annons