Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturrådet delar ut 97 miljoner till musik- och kulturskolor – så mycket får kommunerna

350 000 kronor till Norberg och Skinnskatteberg – 250 000 till Fagersta.
Så mycket pengar får kommunerna när Kulturrådet delar ut bidrag till musik- och kulturskolorna i landet.

Annons

Statens kulturråd delar ut 97 miljoner kronor i stadsbidrag till landets kommunala musik- och kulturskolor. Pengarna ska göra det möjligt för kommunerna att erbjuda verksamhet som är avgiftsfri, eller att kunna ta ut en lägre avgift för nya målgrupper.

Fagersta, Skinnskatteberg och Norberg finns alla tre med bland de 200 kommunerna som får dela på pengarna. Skinnskatteberg och Norberg får 350 000 kronor, medan Fagersta får 250 000 kronor.

– Det är glädjande att se att fler barn och unga som i vanliga fall inte tar del av musik- och kulturskolornas verksamhet får göra det nu, säger Kulturrådets generaldirektör Staffan Forssell i ett pressmeddelande.

För att söka bidraget krävdes att man uppfyllde en av två punkter. Antingen skulle man ha genomfört kvalitetshöjande åtgärder mellan 2014 och 2016, och söka om bidrag för att kunna sänka elevavgifter som höjts i samband med åtgärderna. Eller så kunde man söka bidrag för att genomföra kvalitetshöjande åtgärder – förutsatt att elevavgifterna var låga eller gratis.

Prioritering har getts till insatser som ger möjlighet för fler att kunna delta i verksamheten, och till insatser för att nå ut till nya målgrupper.

Annons