Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanländska musikhjältar skramlar pengar till Musikhjälpen

Nu drar Västmanland sitt strå till stacken för att stödja Musikhjälpen. Den 2 december arrangeras ett insamlingsevent på Växhuset till förmån för välgörenhetsgalan som sänds i P3 den 11-17 december.

Annons
Concrete Combination från Surahammar. Foto: Privat

Big time rock, Halva Mänskligheten, Lina Hultman och Concrete Combination. Låter namnen bekanta? Om inte så kanske det är läge att bege sig till Växhuset i Västerås den 2 december. Då hjälper nämligen dessa västmanländska band till att samla in pengar till Sveriges Radios välgörenhetsgala Musikhjälpen.

Läs också: Molly Sandén nobbar Västeråsshow – för att leda Musikhjälpen: "Emot mina principer"

"Vi annonserade efter musikhjältar i slutet av september och fick bara efter 1 minut in första anmälan av lokala artister som ville ställa upp och engagera sig i musikhjälpen." skriver Linnea Landstedt från arrangören Studieförbundet Vuxenskolan i ett pressmeddelande.

Läs också: Årets "Musikhjälpen" belyser barnsexhandel

Studieförbundet Vuxenskolan har enligt Linnea Landstedt försökt boka så jämställt och blandat de kunnat. Spännvidden är stor när det kommer till musikgenrer hos de medverkande akterna: Concrete Combination är en hiphoptrio från Surahammar, Halva Mänskligheten från Köping lirar "proggpunk med texter på svenska fulla av hopp, ilska och poesi" och Lina Hultman inspireras av soul, jazz och blues i sin musik. Övriga medverkande under insamlingskvällen är Togge Hellberg och förvirringens parad från Arboga och Electrovibes från Sala.

Parallellt med spelningarna kommer en utställning med alster av Martin Bohm och Hannes Olofsson.

Lina Hultman. Foto: Privat
Electrovibes från Sala. Foto: Privat
Big time rock från Västerås. Foto: Privat

Annons