Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myndigheter har blivit hjärtlösa maskiner

Gång på gång möts jag av människoöden som blivit slutkörda av systemet. Vi lever i ett blint, själlöst, byråkratiskt monstersamhälle, där medborgare reduceras till nummer i en budget. Där det människor som mår sämst behandlas sämst, de människor som är på toppen belönas ytterligare med fallskärmar, avgångsvederlag samt annat smått och gott.

Jag känner personligen två människor som blivit knäckta av mardrömsduon försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Man lägger enorma bördor och krav på människor som nått botten, istället för att ge de hopp och behandling. Allt detta för att snygga till sina årsredovisningar.

Det finns egentligen bara ett rimligt sätt att hantera dessa människor på. Med mänsklighet och förståelse. När någon nått botten bör man få hjälp som består i vägledning, psykologisk hjälp och annan samtalsterapi. Oftast handlar det just om att man blivit psykisk nedbruten av all kamp mot myndigheter som nu bör ses som allmänhetens slavdrivare än dess intresseorganisation.

De har väl egentligen alltid varit maktinstrument, men under 2000-talet har det blivit ännu mer groteskt byråkratiska, hjärtlösa maskiner som med hjälp av lagar, blanketter och vackra ord fråntar de allra svagaste i vårat samhälle all värdighet och sakta suger ut allt hopp.

Må det finnas en kollektiv vilja till förändring!

Ensam är svag

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel