Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"När jag blev pensionär fick jag mer tid att måla"

Ann-Cathrin Bångeryd ställer ut sina konstverk för första gången på över sex år. Och platsen för det var för henne given, Ängelsbergs brukshandel.

ÄNGELSBERG. Att ställa ut sina egna verk är alltid nervöst, det menar Ann-Cathrin Bångeryd, som fram till söndag fyller upp galleriet i Ängelsbergs brukshandel med sina målningar.

Tavlorna är nygjorda och målade med akvarellfärger. Den röda tråden är tydlig i Ann-Cathrins målningar. Motiven är ofta somriga landskap, blommor, vatten och båtar.

–  Det är miljöer jag ser, här i Ängelsberg mest, säger Ann-Cathrin.

Ängelsberg är hennes hem sedan många år tillbaka, därför är det ofta de miljöer som fastnar på Ann-Cathrins dukar. Målningen är ett intresse som hängt med länge, men något som inte kunnat prioriterats då kommunpolitiken tagit det mesta av Ann-Cathrins tid. Hon är nämligen vänsterpartist och sitter i kommunfullmäktige, men pensionär sedan ett år tillbaka.

– När jag blev pensionär fick jag mer tid till att måla, det är jättekul, säger hon.

På senaste har hon även börjat måla människor som utövar sport. I Galleriet hänger bland annat en akvarellmålning av skidåkerskan Frida Hansdotter.

– Jag ville måla rörelse och gav mig på sport, det var väldigt kul så det är något jag tänker fortsätta med, säger Ann-Cathrin.

En annan rolig grej Ann-Cathrin gör är att hon textsätter flera av sina tavlor med värmländska visdomsord.

– Jag kommer från Värmland från början och jag tycker att dessa ord är bra att ha med sig, säger hon.

ELIN WAHLSTEN