Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära ny bragd för Hansdotter

Med bara fyra åkare kvar i storslalomtävlingen stod Frida Hansdotters namn högst upp på resultatlistan. Men tidsskillnaden från det första åket visade sig vara för stor, och det slutade med en femteplats för Hansdotter.

Frida Hansdotter hade ett starkt självförtroende med sig när VM-storslalomtävlingen avgjordes i österrikiska Schladming. Silvret i parallellslalom från i tisdags fanns i bakhuvudet och Hansdotter visade genast att hon har hittat en formtopp.

Ett vindsnabbt förstaåk slutade med en femteplats, åtta tiondelar från pallen.

– Jag gjorde ett bra förstaåk, det kändes bra att ligga femma, säger Hansdotter.

Hur gick tankarna i så fall inför det andra åket?

– Det var ju ganska stor tidsdifferens till de främsta åkarna. Men på ett VM kan allting hända ...

Och det gjorde det också

– men lyckligtvis inte för Hansdotter. I stället var det svenskan Sara Hector, som låg på åttonde plats inför det andra åket, som ganska omgående åkte ur.

För Frida Hansdotter gick det dock bättre. Hon körde felfritt i sitt andra åk och tog ledningen med bara fem åkare kvar i tävlingen. En fjäder i hatten var också att hon lyckades slå sin främsta konkurrent (från slalomtävlingar i världscupen) Mikaela Shiffrin med två hundradelar.

– Det var fantastiskt härligt att ta ledningen. Jag bara stod och njöt där nere. Jag visste att jag hade gjort två bra åk.

Men Frida Hansdotter hade väldigt rätt när hon pratade om tidsskillnaden från det första åket. Faktum är att hon var över en och en halv sekund efter ledarinnan Tessa Worley från Frankrike. Och det visade sig vara avgörande när de sista åkarna körde sina åk. Först gick slovenskan Tina Maze in i mål – 1.16 före Hansdotter. Sedan körde österrikiskan Anna Fenninger in i mål en bit före Hansdotter, vilket petade ner svenskan till en tredjeplats.

Den andra hemmaåkaren Kathrin Zettel åkte efter det in på en fjärdeplats innan suveräna Tessa Worley fick visa upp sin mästarklass. När hon kom i mål var hon överlägsen VM-guldmedaljör.

Läs mer i fredagens papperstidning.