Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atlas Copco får ny affärsområdeschef

Atlas Copco har den senaste tiden vunnit flera större ordrar inom affärsområdet gruv- och bergbrytning. Nu är det också klart vem som ersätter Mats Rahmström som affärsområdeschef inom Industriteknik när denne tar över som vd.

Annons

Atlas Copcos mobila betongspruta

Atlas Copco meddelar i ett pressmeddelande att styrelsen har utnämnt Henrik Elmin till chef för affärsområdet Industriteknik från den 1 maj 2017. Han är för närvarande chef för divisionen Industrial Technique Service inom samma affärsområde. Henrik Elmin kommer att ingå i Atlas Copcos ledningsgrupp.

– Henriks breda affärserfarenhet och framgångsrika ledarskap, såväl som hans vision för verksamheten, gör honom till en ideal kandidat för denna nya roll,” säger Ronnie Leten, Atlas Copcos vd och koncernchef.

Henrik Elmin ersätter Mats Rahmström, som tar över som vd och koncernchef för Atlas Copco-gruppen den 27 april 2017.

Samtidigt har Atlas Copco inlett ett arbete i att dela upp koncernen i två noterade bolag, Atlas Copco och ett nytt bolag

Det nya bolaget, där Fagerstaenheten Secoroc ingår, kommer att fokusera på kunder inom gruv/anläggning och omfatta det nuvarande affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik och divisionen Construction Tools med serviceverksamhet. Denna verksamhet har cirka 12 000 anställda med stor bas i Sverige.

Det andra Atlas Copco kommer att fokusera på industriella kunder och omfatta affärsområdena Kompressorteknik, Vakuumteknik och Industriteknik, plus divisionerna Portable Energy med relaterad service, samt Specialty Rental. Denna verksamhet har cirka 33 000 anställda.

Det affärsområde som ska bli det nya bolaget har nyligen vunnit flera ordrar för utrustning som kommer att användas i anläggningen av vitala vägprojekt i Colombia då landet rustar upp sin väginfrastruktur. Under det fjärde kvartalet 2016 och första kvartalet 2017 lade flera colombianska byggföretag som är del av vägprogrammet ordrar på totalt 115 miljoner kronor för Atlas Copco-utrustning.

– Vi är stolta över att delta i moderniseringen av infrastrukturen i Colombia genom att erbjuda våra kunder den säkraste och mest energieffektiva utrustning som finns tillgänglig, säger Helena Hedblom, i dag chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Tidigare i år meddelade Atlas Copco också att man vunnit en order för utrustning och service värderad till 210 miljoner kronor från turkiska gruv- och anläggningsbolaget Cengiz Holding A.Ş för användning inom gruv-, tunnel- och motorvägsprojekt.

Henrik Elmin, Atlas Copco.

Annons